Symfoniorkestret præsenterer nyt dansk stjerneskud

5. november 2018 Kultur

Fredag den 23. november kl. 20.00 spiller Sønderjyllands Symfoniorkester koncert i Alsion med et af Danmarks nye musikalske stjerneskud, pianist Elisabeth Holmegaard Nielsen. Orkestret ledes af den tyske dirigent Henrik Schaefer, som også var med i sidste sæson.

Denne gang er det med Andrée, Beethoven og Brahms på programmet.

Sidst Elisabeth Holmegaard Nielsen var i Sønderborg, var det i forbindelse med Nordic Masterclass for dirigenter i 2013, hvor hun medvirkede som solist sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden da har Elisabeth færdiggjort sin uddannelse i solistklassen på Det Kongelige Musikkonservatorium.

Hun har vundet Sonnings Talentpris i 2016 og i 2017 vandt hun årets Yamaha-konkurrence i Göteborg, skriver symfoniorkestret i en pressemeddelelse.

Beethoven er nummer et

I den næste koncert skal Elisabeth Holmgaard Nielsen spille Beethovens klaverkoncert nummer 3 og for hende er det en drøm, der går i opfyldelse.

”Beethoven er for mig nummer et over alle komponister. Der er noget energi og fandenivoldskhed, som jeg synes er helt unikt for Beethoven”, siger Elisabeth og tilføjer, at hun går til opgaven med stor ærefrygt og respekt. ”At være solist med et symfoniorkester er det absolut bedste, fordi vi som pianister er meget alene. Jeg holder meget af at spille kammermusik og solokoncerter, men der er noget helt unikt ved at samarbejde med en dirigent og have et helt symfoniorkester i ryggen, hvor jeg kan mærke energien fra alle musikerne”, siger Elisabeth Holmegaard Nielsen, og med tyske Henrik Schaefer som dirigent kan det ikke gå galt.

Du kan købe din BILLET HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk