Symfoniorkestret: Prisvinder synger Wagner

26. september 2019 Kultur

Torsdag den 3. oktober kl. 20.00 spiller Sønderjyllands Symfoniorkester i Koncertsalen Alsion. Denne gang er der bl.a. Wagner-opera på programmet, når chefdirigent Johannes Wildner leder orkestret og sopranen Cornelia Beskow gennem aftens program som udover Wagner også byder på Beethovens symfoni nr. 3.

Svenske Cornelia Beskow har i en ung alder opnået stor anerkendelse med sit sangtalent. I 2017 vandt hun samtlige priser ved Lauritz Melchior International Singing Competition i Aalborg: Førsteprisen, publikumsprisen, orkesterprisen og ungdomsprisen, skriver Sønderjyllands Symfoniorkester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun startede som 10-årig på grundskole i musik og begyndte her at synge i kor og spille violin og guitar. Som 13-årig begyndte hun på sangstudier, som ledte til optagelse på akademiet i Vadstena.

I 2012 tog hun sin eksamen på operaakademiet i København og i 2015 afsluttede hun masterprogrammet på Operahögskolan i Stockholm. Siden da har karrieren taget fart og Cornelia Beskow har medvirket i en flot række operaopsætninger. I indeværende sæson kan hun bl.a. opleves som Freia i Rhinguldet i Wiener Staatsoper og som Sieglinde i Valkyrien i Kungliga Operan i Stockholm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til denne koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester fremfører Cornelia Beskow Wagners Wesendonck Lieder, som er fem smukke sange skrevet til digte af Mathilde Wesendonck. Wagner og Mathilde Wesendonck havde efter sigende en stor kærlighed til hinanden til trods for, at de begge var gift. Den kærlighed siges desuden at være inspirationskilden til Wagners helt store kærlighedsfilosofiske musikdrama ”Tristan og Isolde”. Sønderjyllands Symfoniorkester indleder koncerten med uddrag fra det værk – nærmere bestemt forspillet og Isoldes Liebestod. Sidst – men ikke mindst – rundes koncerten af med Beethovens symfoni nr. 3, også kaldet ”Eroica” – heltesymfonien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Johannes Wildner har gennem september måned varmet orkestret godt op til resten af sæsonen og næste gang chefdirigenten er tilbage i Sønderborg er i januar 2020, hvor også Isabelle van Keulen gæster orkestret til koncerter med Brahms’ violinkoncert på programmet i både Sønderborg og Flensborg.

Koncerterne er sponsoreret er Larsen Strings.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 Kultur, Gråsten

Brecklings Bogcafé: Halvdelen af billetterne til Jussi Adler Olsen er solgt

Foto: Robin Skjoldborg
24. oktober 2021 Kultur

Noget tyder på, at det blive sidste gang man kan møde krimikongen Jussi Adler-Olsen i det sønderjyske, siger Allan Breckling, som er vært i Brecklings Bogcafé, som har valgt Gråsten – det lille kongerige – til at få besøg af den verdensberømte forfatter torsdag den 18. november klokken 19.00. Rammen bliver Ahlmannsparkens BHJ-sal. “På 10 […]

Læs mere...