Symfoniorkestret startede sæsonen med Nordiske Toner

7. september 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Det var nordiske værker, der torsdag aften stod i programmet til Sønderjyllands Symfoniorkesters første koncert i sæsonen 2018/2019.

Dirigent Kees Bakels dirigere først musikerne gennem Tapiola, som er af Sibelius.

Derefter kom den danske sopran, Philippa Gold på scenen og sang Solveigs sang og Solveigs Vuggevise, der er skrevet af Peer Gynt.

Efter pausen bød orkestret på Sinfonia espansive, hvor Philippa Gold igen sang – og denne gang sammen med Steffen Bruun.

Inden koncerten satte fløjtenist Thomas Jensen fra orkestret en del af publikum ind i, hvilke historier, der lå bag de forskellige værker, som skulle spilles. Når man som tilhører kender sammenhængen, så er det lettere at følge og forstå musikkenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jubilæumskoncert

Thomas Jensen varmer op til Jubilæumskoncerten.

Næste gang Sønderjyllands Symfoniorkester kan opleves i Alsions koncertsal er den 25. oktober, hvor Thomas Jensen, som har 50 års jubilæum, har dirigentpodiet i klassiske værker af Beethoven og Schubert.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover spilles Reineckes Fløjtekoncert med Bettina Zielke som solist.

Læs mere og køb din billet HER

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

Integrationsrådet skal have tre nye medlemmer

25. februar 2024 Politik

I Integrationsrådet skal der være otte medlemmer, som repræsenterer indvandrere og efterkommere i Sønderborg Kommune. Rådets flertal er repræsentanter for de etniske minoriteter. Integrationsrådet består lige nu af fem medlemmer fra de etniske minoriteter og der skal derfor udpeges tre nye medlemmer. Når der skal vælges nye medlemmer, der repræsenterer indvandrere og efterkommere, gøres det […]

Læs mere...