Symfoniorkestret startede sæsonen med Nordiske Toner

7. september 2018 Kultur

Det var nordiske værker, der torsdag aften stod i programmet til Sønderjyllands Symfoniorkesters første koncert i sæsonen 2018/2019.

Dirigent Kees Bakels dirigere først musikerne gennem Tapiola, som er af Sibelius.

Derefter kom den danske sopran, Philippa Gold på scenen og sang Solveigs sang og Solveigs Vuggevise, der er skrevet af Peer Gynt.

Efter pausen bød orkestret på Sinfonia espansive, hvor Philippa Gold igen sang – og denne gang sammen med Steffen Bruun.

Inden koncerten satte fløjtenist Thomas Jensen fra orkestret en del af publikum ind i, hvilke historier, der lå bag de forskellige værker, som skulle spilles. Når man som tilhører kender sammenhængen, så er det lettere at følge og forstå musikkenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jubilæumskoncert

Thomas Jensen varmer op til Jubilæumskoncerten.

Næste gang Sønderjyllands Symfoniorkester kan opleves i Alsions koncertsal er den 25. oktober, hvor Thomas Jensen, som har 50 års jubilæum, har dirigentpodiet i klassiske værker af Beethoven og Schubert.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover spilles Reineckes Fløjtekoncert med Bettina Zielke som solist.

Læs mere og køb din billet HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...