Symfoniorkestret: Visuelt musikalsk værk om social distance, isolation og afsavn

30. april 2020 Kultur

På en dyster baggrund har Sønderjyllands Symfoniorkester formået at vende situationen til noget positivt ved at producere en filmisk musikalsk kommentar til den alvorlige dagligdag, som vi alle befinder os i.

I værket fortælles historien om social distance og isolation, som i denne tid også er et vilkår i Sønderjyllands Symfoniorkester.

Filmen viser i al sin tydelighed, hvordan isolation ser ud i et kunstnerisk og musikalsk perspektiv og samtidig, hvordan musikken formår at binde mennesker sammen trods adskillelse. Håbet med filmen er således at vi med musik og billeder bidrager til at holde modet oppe hos os alle i en vanskelig tid, skriver Sønderjyllands Symfoniorkester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Under projektets forløb er Sundhedsstyrelsens retningslinjer overholdt og afstand har været et vilkår og inspirationskilde for projektet ned i den mindste detalje. I et lukket Alsion, hvor symfoniorkestret har sin base, har omkring halvdelen af orkestret deltaget i projektet sammen med et professionelt produktionshold bestående af en fotograf og en musikproducent.

Optagelser med afstand

Ganske få musikere har medvirket i små grupper ad gangen herunder violinist Alexandru Radu og cellist Hüseyin Gündoğdu som instrumentalsolister med sopransolisten Julie Mee Ra Albertsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af Europas absolut dygtigste musikproducenter, Preben Iwan, står bag lydproduktionen, som er skabt af flere optagelser fra koncertsalen med et gruppeopdelt symfoniorkester. Orkestrets paukist Henrik Cornelius står som ídemand bag projektet i et tæt samarbejde med fotografen Thomas Rønn og lyd producer Preben Iwan og sammen har de tre fået hele Alsion bygningen og musikværket til at smelte sammen i en filmisk og musikalsk helhed.
På søndag, den 3. maj kl. 12.00, løftes sløret og musikfilmen offentliggøres blandt andet på symfoniorkestrets facebookside og hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden den 12. marts har samtlige musikere i Sønderjyllands Symfoniorkester været sendt hjem i overensstemmelse med retningslinjerne udstukket af sundhedsmyndighederne. Orkestrets hverdag med prøver og koncerter stoppede brat og det er lige nu uvidst, hvornår hele orkestret igen kan samles foran publikum i koncertsalene. Musikerne holder sig dog stadig i gang i mindre grupper med blandt andet plejehjemskoncerter, mindre pop-up-koncerter og online ProMusicakoncerter. Musikken fortsætter således med at spille og orkestret glæder sig til forhåbentlig snart igen at kunne spille koncerter for hele orkestret i deres mange syd og sønderjyske koncertsale samt i Sydslesvig.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. august 2022 Politik, Sønderborg

Unibrew og ReKom gør klar til gadefest ved havnefronten

8. august 2022 Politik

Gadefest Tour er et initiativ fra Royal Unibrew og ReKom Group og konceptet transformerer midlertidigt gaderummet til et pulserende fællesskab, hvor der er plads til store som små armbevægelser. Det ændrer rammerne for hvordan borgerne oplever samt bruger byen og dens rummelighed. Det er et åbent event, der er gratis at deltage i, skriver Unibrew […]

Læs mere...