Syrerne er nu den næststørste flygtningegruppe i verden

7. januar 2015 Uncategorized

Syrerne har overhalet afghanerne og er nu verdens største flygtningegruppe efter palæstinenserne, oplyser FN’s Flygtningehøjkommissariat.

Artiklen fortsætter under annoncen

I de første seks måneder af 2014 blev antallet af syriske flygtninge øget med 704.000, skriver Ritzau.

Når der kastes bomber mod IS, så er det ikke altid, det kun er IS, der bliver ramt.

Når der kastes bomber mod IS, så er det ikke altid, det kun er IS, der bliver ramt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da mindst tre millioner syrere anslås at være flygtet fra borgerkrigen i hjemlandet, kommer omkring hver fjerde flygtning registreret i første halvår 2014 nu fra Syrien, viser en opgørelse fra FN’s flygtningeorgan, UNHCR.

Ifølge UNHCR kan antallet af syriske flygtninge endda være øget til 4,27 millioner i december. Altså vil der stadig komme syrere til Danmark og dermed Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

En gruppe syriske læger advarer om, at vestlige lande er blevet så optaget af kampen mod Islamisk Stat (IS), at de glemmer de almindelige syreres daglige lidelser.

“Der bliver kun talt om ekstremisme og Islamisk Stat, men ikke om kvinder og børn, der bliver dræbt, kroppe, der bliver lemlæstet og sønderrevet, maver, som bliver sprængt i stykker, hvilket lægerne står med hver eneste dag”, siger Tawfik Shamaa, der er talsmand for lægerne i paraplyorganisationen UOSSM.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han siger, at situationen er blevet endnu værre, siden en amerikansk-ledet koalition begyndte at foretage luftangreb mod IS i efteråret.

“Mellem 30 og 60 mennesker har mistet livet hver dag, siden bombardementerne begyndte”, siger Shamaa. Hertil kommer endnu flere sårede og lemlæstede.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...