Tæt på en aftale om lys på slottets facade

2. maj 2020 Kultur

Sønderborg Kommune har siden 2016 været i dialog med Slots- og Kulturstyrelsen for at få facadebelysning på Sønderborg Slot. Formålet med projektet er at synliggøre et af områdets vartegn og samtidig binde slottet mere sammen med byen – særligt i vinterhalvåret hvor slottet fremstår mørklagt og afskærmet fra den øvrige havnefront.

I august 2018 blev der lavet en prøvebelysning på Sønderborg Slot, hvorved både Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen kunne overvære belysningen i funktion. Sidenhen har der været en løbende dialog mellem forvaltningen og Slots- og Kulturstyrelsen for at nå til enighed omkring rammerne for projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er nu opnået konsensus omkring rammer og indhold og det lægges på bordet, når Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme holder møde på torsdag.

Der kommer facadelys på slottet:

Julemåneden fra 1. december – Hellig Tre Kongers aften

Vinterferien – uge 7 og 8

Efterårsferien – uge 42

Otte selvvalgte dage

.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...