Tæt samarbejde om de fyrede fra Kongskilde sat i gang

22. september 2015 Erhverv

Torsdag eftermiddag mødtes de fyrede Kongskilde-medarbejdere til fyraftensmøde for at høre mere om mulighederne for at komme hurtigt videre i nye jobs eller uddannelse.Logo-JF-JPG-300dpi-128x71mm_625_PNG

Artiklen fortsætter under annoncen

Ledelsen i Kongskilde, tillidsrepræsentanterne, de faglige organisationer og Jobcenter Sønderborg har indgået en række aftaler, der skal hjælpe afskedigede medarbejdere fra Kongskilde i Sønderborg videre på arbejdsmarkedet. Blandt andet flytter jobcentret én dag om ugen en jobkonsulent ud på arbejdspladsen, så medarbejderne har nem adgang til råd og vejledning.

Sønderborg Kommune har fra begyndelsen indledt et tæt samarbejde med de faglige organisationer i forhold til at hjælpe de berørte medarbejdere videre. Dette fortsætter de kommende måneder og blev skudt i gang med et fyraftensmøde Kongskilde forleden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Trods en stemning præget af usikkerhed blev det fremhævet på fyraftensmødet, at der faktisk er en række aktuelle jobmuligheder, som står åbne lige nu – ligesom medarbejderne blev opfordret til at udnytte deres netværk.

“Der er heldigvis virksomheder, som efterspørger arbejdskraft. Men nogle vil måske skulle tænke i nye baner, køre lidt længere eller indstille sig på at det tager lidt tid at komme i mål. Men der er som sagt ingen tvivl om, at vi er klar til at støtte op om processen”, siger Jan Prokopek Jensen, formand for arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herudover er der mulighed for at søge såkaldte varslingsmidler til opkvalificering og efteruddannelse af

Kongskilde er i gang med at pakke og flytte til Polen.

Kongskilde er i gang med at pakke og flytte til Polen.

Artiklen fortsætter under annoncen

medarbejderne. Det er Det Regionale Arbejdsmarkedsråd, der tildeler varslingsmidlerne, og her er der også en stor interesse i at sørge for at få flest mulige af de afskedigede medarbejdere i gang.

“Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi i samarbejde med de faglige organisationer arbejder på at hjælpe medarbejderne på den bedst tænkelige måde. Der er både faglærte og ufaglærte blandt de fyrede medarbejdere, som vi skal have videre i nye jobs, opkvalificering eller uddannelse”, siger udvalgsformanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...