Tag dine aflagte briller med når du skal stemme – og giv dem til Lions

5. november 2021 Sønderborg
Pressefoto
Pressefoto

Når du den 16. november går til valg, kan du samtidig hjælpe mennesker i Afrika med at få de briller, de ikke selv har råd til at købe. Lions-klubber i kommunen opstiller indsamlingskasser ved alle 17 valgsteder i kommunen.

Det er de fire Lions-klubber i kommunen, tre i Sønderborg og en i Broager/Gråsten, der er gået sammen om at sikre, at der ved alle 17 valgsteder i kommunen er mulighed for at aflevere sine gamle brillestel. Indsamlingskasserne står uden for selve valglokalet og et tydeligt markeret med det velkendte gul-blå Lions-mærke med løven.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Lions i en pressemeddelelse.

Lions-klubberne i Danmark indsamler briller til Afrika hele året, men benytter ofte lejligheden, når der er valg, til at opstille indsamlingskasser. Efterhånden er der mange, som ved dette og gemmer deres aflagte briller, så aflevering af dem er en fast tradition, der knytter sig til valgdagen.

Når kasserne er hentet igen sidst på valgdagen, samles de for hele Danmark tre steder. Et af stederne er Alsmic ved Guderup, hvor de tjekkes og sorteres efter styrke, inden de sendes videre til Afrika.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...