Tandplejebesøg i den økologiske dagpleje Mariehønen

2. maj 2018 Gråsten

Det er mest almindeligt, at 4. klasser, børnehaver og babygrupper besøger tandplejen, når der skal sættes fokus på børns tænder.

“Men Joan Haugaard Jensen ringede til os og spurgte, om vi ikke ville komme på besøg i Dagplejen Mariehønen”, siger klinikassistent Gitte Torning til SønderborgNYT.

“Jeg ringede, fordi jeg synes, det er en god idé at få lidt professionel vejledning”, siger Joan Haugaard Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ved, at tandplejen i Aabenraa kører ud, hvor børnene er, så jeg ringede bare til Sønderborgs tandpleje og det var ikke noget problem”, siger dagplejeren.

“Hvis andre dagplejere får samme idé, så skal de bare ringe”, siger Gitte Torning.

Børnene skulle fange mærker med en fluesmækker og sætte dem fast på en glad eller en sur tand – alt efter oom det var frugt, youghurt, cola eller andet, som de fangede. Og vigtigst af alt var, at børnene synes, det var sjovt.

Der blev også børstet tænder på de små dagplejebørn.

“Og det giver mulighed for lige at tjekke tænderne – og i dag så det fint ud”, siger Gitte Torning fra Tandplejen Sønderborg. De flottge tænder gjorde, at børnene fik et diplom, som de kan tage med hjem.

Mariehønen

Den økologiske dagpleje, Mariehønen, i Kværs er ret præcist tre år – og der er netop udvidet til såkaldt stordagpleje. Det betyder, at Joan Haugaard Jensens mand er gået ind i dagpleje-universet.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk