Teater: Unge mennesker satte klimaet i scene

13. april 2015 Samfund

Unge mennesker fra Sønderjysk Pigekor, Als Performance Akademi og ikke mindst musikskolen fik råbt sønderborg op på vegne af den globale opvarmning.

Med afsæt i Den Lille Prins blev der kædet en klimahistorie sammen, hvor det handlede om at prinsen ville redde sin rose fra at drukne. Der dryppede vand på rosen fra isplanet, der var begyndt at blive varmere. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg”>IMG_4041

Ligesom i den rigtige udgave af Den Lille Prins, så blev der rejst en tur rundt på planerne – og i premiereforestillingen på Verden i “0” mandag aften i Sønderborg Teater, blev der sunget og fortalt, hvordan fremtiden bliver, hvis vi holder en nuværende klimakurs. Isen ved polerne smelter og dermed reflekteres endnu mindre af solens varme tilbage til atmosfæren. Omkring 100 sønderborgensere fulgte med fra tilskuerpladserne.

Havene stiger og det bliver varmere flere steder. Nogle områder skal vænne sig til voldsomme regnskyl og andre til tørke.

I forestillingen oplever vi planeten, hvor der er skruet op for varmen ved at fjerne store dele af ozonlaget – og et andet sted i rummet har planetens beboere på det nærmeste kvalt sig selv i skidt efter en tid med super effektiv af klodens ressourcer.IMG_4111

Som kobling mellem besøgene på de forskellige planeter, blev der vist filmklip med tordentaler om klodens tilstand. Fangede man ikke budskabet via skuespillernes optræden, så gjorde man det bestemt i de små filmklip.

Forfatterne bag forestillingen havde valgt at sætte de to virkemidler op, så det blev hårdt mod hårdt.

Om budskabet kommer til at virke, må fremtiden vise.

Får Shu-bi-Dua ret i, at der kommer et Costa Kalundborg med både kameler og palmer eller når vi at redde os selv inden?

billede

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk