Temadag: Teglværkerne deler ud af energieffektiviserings-erfaringer

24. april 2018 Erhverv

Energieffektivisering hos teglværker har været på dagordenen i mange år. Ligeledes har snakken om overskudsvarme fra teglværkerne. Kom og hør status og diskuter nye potentielle muligheder for at forbedre processens økonomi, styrke branchens CSR-profil og samtidig sænke CO2-udledningerne.

Nye teknologier, løsninger og mulige partnerskaber mellem teglværkerne og lokale stakeholders er omdrejningspunkter for denne spændende temadag, skriver CLEAN i en pressemeddelelse.

CLEAN arrangerer i samarbejde med ProjectZero, Syddansk vækstforum og Innovationsnetværket Smart Energy en temadag, hvor der sættes fokus på energieffektivisering indenfor teglværkers udnyttelse af bl.a. overskudsvarme, mikrobølgeteknologi, biomasse og energieffektivitet. Temadagen vil give deltagerne et indblik i, hvilke tekniske udfordringer, løsningsmuligheder og potentielle projektmuligheder der er inden for området.

Temadagen er den 7. maj 

I løbet af dagen vil en bred vifte af oplægsholdere, med afsæt i viden og ideer, introducere deltagerne for relevante løsninger og ift. de muligheder, udfordringer og potentialer der er, give deres bud på, hvordan bl.a. nedenstående problemstillinger kan besvares og løses:

  • Kan energien udnyttes mere effektivt og hvordan?
  • Kan overskudsvarmen udnyttes – og i så fald hvor skal den sendes hen?
  • Er biomasse en del af løsningen og hvad med forgasningsløsninger?
  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Er mikrobølge-teknologi fremtidens svar?

Efter de kvalificerede oplæg, diskuterer vi potentialer og interesse for at formulere et eller flere innovationssamarbejder med fokus på f.eks. energibesparelser, reduktioner af røggastemperaturen, røggassernes indhold af hydrogenflourid, salpeter- og svovlsyre, udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarme osv.

Virksom,heder og enkeltpersoner kan tilmelde sig HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...