Efter at have smagt sig igennem otte ænder af forskellig oprindelse, race og fra forskellige producenter har et panel bestående af fem dommere kåret Gråsten Berberie Gourmet And, som vinder Jyllands-Postens årlige andetest. Det er tredje gang Gråsten Fjerkræ vinder den eftertragtede hæder.
“Vi er utrolig stolte. At vinde en seriøs test tre gange og så med absolut topkarakter fortæller noget om den stabile kvalitet vi leverer. Det er samtidig et bevis på, at det forædlingsarbejde vi investerer store beløb i bliver værdsat”, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen i en pressemeddelelse.
Han opfordrer samtidig forbrugerne til hurtigt at bestille årets juleand hos deres normale leverandør, der får leverancerne efter først-til-mølle princippet.
Det er jo ikke muligt at øge produktionen med få uger til jul.
Hædersprisen i JPs test kommer på et tidspunkt, hvor Gråsten Fjerkræ oplever en stor fremgang. I forbindelse med Mortens Aften steg salget af ænder. Væksten fortsatte i forbindelse med Thanksgiving, hvor kalkunsalget steg.
“Danske forbrugere tager i stigende omfang de amerikanske og angelsaksiske traditioner til sig. Se blot på Valentinsdag, Thanksgiving og Halloween. Det smitter af på både fødevareproducenter og detailhandelen og det er vel nok baggrunden for vores voksende salg omkring mærkedagene, siger Gunder P. Jensen.
I JP’s kommentar til Gråsten Berberie Gourmet And hedder det:
“Rigtig flot and med et stort bryst og stor sprødhed, dufter nøddeagtigt, blød og rund konsistens, smager af jul, tænderne løber i vand ved duften”.
Testen er offentliggjort i JP Søndags sektion ”Mad og Vin” den 26. november.
Gråsten Fjerkræs ænder og gæs lever på et 100 hektar stort område med både skov, vand og eng få kilometer syd for den danske grænse. Dyrene går – efter en opvækst på minimum 14 uger – selv til slagteriet, og udsættes dermed ikke for en stressende transport. Racen, foderet og opvæksten sikrer en god smag og saftigt kød. Den nøddeagtige duft kan hænge sammen med, at dyrene på marken kan spise både nøddeaffald og affald fra grøntsagsprodukter.
“Til de forbrugere, der vælger at sætte en Gråsten Berberie Gourmet And på bordet juleaften anbefales det at langtidsstege anden – det vil jo være kedeligt, hvis det forarbejde vi har gjort går tabt i en ovn”, siger Gunder P. Jensen.