Test: Onsdag aften er der ‘lys på slottet’ i Sønderborg

17. august 2021 Kultur

Slots- og Kulturstyrelsen har givet Sønderborg Kommune dispensation til belysning på to af slottets facader. Det betyder, at der kommer belysning slottets øst- og nordfacader – det er facaderne med hovedindgangen, og facaden ud mod Slotskajen.

”Jeg er meget tilfreds med, at Slots- og Kulturstyrelsen har givet en dispensation til belysning på to af slottes facader. For en belysning af Sønderborg Slot er med til at skabe fokus på den historiske bygning, som jo vartegnet og den mest markante bygning i Sønderborg by”, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur-, Idræt-, Handel- og Turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

For styrelsen er det dog vigtigt, at belysningen kun finder sted i begrænset omfang og inden for fastsatte tidsrammer. De perioder, hvor det vil være muligt at tænde for facadebelysningen er december, vinterferien, efterårsferien samt otte selvvalgte dage, skriver Sønderborg Kommune.

Facadebelysningen vil bestå af en diskret grundbelysning, som kan reguleres efter årstiderne. Lyset er varmt hvidt med god farvegengivelsesevne.

Nu skal belysningen på østsiden afprøves, og det er facaden med hovedindgangen til slottet. Det sker onsdag den 18. august fra klokken 20.30 til cirka midnat.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg glæder mig over, at vi nu er ved at være i mål. Nu skal vi have afprøvet belysningen og finde de rette løsninger, så vi får lys på det smukke slot. Det vil blive en attraktion i sig selv, og det vil helt klart være med til at højne interessen for slottet og gøre hele havnemiljøet endnu mere attraktivt”, siger udvalgets næstformand, Jesper Kock.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. april 2023 Samfund, Sønderborg

Skal Sønder Havnegade være lukket for trafik i to, tre eller fire måneder?

2. april 2023 Samfund

Den 11. april lægger forvaltningen tre lukkeperiode-muligheder på bordet i Teknik, By og Boligudvalget og så er opgaven for de folkevalgte at blive enige om, hvilken af dem, som de synes, er den bedste for sønderborgerne og alle sommerens turister. Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige […]

Læs mere...