Thomas Kjer Olsen blev bedste kører ved landsholds-VM i motocross

30. september 2019 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Danmark tog til Motocross of Nations med en målsætning om top 10 og det blev indfriet med en placering som nr. 10 af de 34 nationer der var til start. DMU motocrosslandstræner Emil Larsen fortæller, at midtvejs i andet heat var Danmark placeret helt oppe som nummer 3, men det var inden sidste heat og inden alle kunne smide deres dårligste heat væk. Som ekstra bonus blev Thomas Kjer Olsen bedste MX2 kører.

Samlet individuel klassevinder blev Team Slovenian’s Tim Gajser i MXGP klassen med en 1-2 plads, mens Team Denmark’s Thomas Kjer Olsen blev vinder af MX2 klassen med to 8. pladser og Team Netherlands’ Glenn Coldenhoff vandt Open klassen med to 1. pladser, skriver Sønderborg Motor Klub.

Det var det hollandske mandskab med Glenn Coldenhoff, Jeffrey Herlings og Calvin Vlaanderen på holdet der dominerede overfor resten af verden, ved i suveræn stil at vinde det 73rd Monster Energy Motocross of Nations, som i wekenden blev afviklet på Assen banen, som er en gigantisk astfaltbane, men som til VM stævnet var omdannet til en tung, krævende motocross sandbane. Med 18 point vandt Holland mesterskabet, Team Belgiummed Jeremy Van Horebeek, Kevin Strijbos og Jago Geerts kørte sig til VM 2. pladsen med47 points og på 3. pladsen kom Team Great Britain med Shaun Simpson, Nathan Watson og Adam Sterry on 58 points.