Thomas Kjer Olsen fører stadig i jagten på VM i motocross

14. maj 2019 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg bevarer 1. pladsen i kampen om verdensmesterskabet i motocross efter weekendens VM afdelinger som blev kørt under vanskelige betingelser på en mudret og krævende Mantovabane i Italien

Danskeren havde leveret den hurtigste tid ved lørdagens kvalifikation, og fik dermed lov til at vælge start i begge dagens VM-afdelinger, hvor 39 kørere var til start, skriver Thomas Kjer Olsens stab.

Thomas havde et styrt allerede i starten af 1. heat, og efter første omgang havde han kæmpet sig op på 19. plads, men trods de vanskelige forhold fik han kæmpet frem til 6. pladsen, da det ternede flag blev vist i det 35 minutter lange VM afdeling, som regerende verdensmester Jorge Prado, Spanien vandt foran belgieren Jago Gerts

Straks gik det bedre for Thomas i dagens VM -fdeling, da han var fra start som 4´er, men med stærk kørsel fik han sig i løbet af heatet kæmpet frem på 2. pladsen som holdt til mål. Vinder var igen den regerende verdensmester Jorge Prado, og med Olsen og franskmanden Tom Vialle hhv. på 2. og 3. pladsen.

Samlet placering på dagen blev Thomas Kjer Olsen på anden pladsen med 37 point, mens  Prado vandt med 50 point og hollænderen Davy Pootjes på 3. pladsen med 37 point.

Efter årets første 10 afdelinger er det fortsat Thomas der er i front i kampen om det samlede verdensmesterskab med 207 point, mens Prado rykkede nærmere, og er nu kun syv point efter danskeren, tyskeren Henry Jacobi indtager det samlede VM 3. plads med 157 point.