Tidligere jægersoldat: Husk at fylde jeres børn med kærlighed

16. november 2016 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Det var et særdeles spændende foredrag, som Arbejdernes Landsbank havde sat i scenen i Café Alsion tirsdag aften, hvor tidligere jægersoldat Nicolai Moltke-Leth kom og fortalte, hvordan man fylder sine børn med selvværd, så de står godt rustet til at møde verden.

“Vi tænker tit, det må være godt at være rig. Men hvad er rigdom egentlig. Det ved vi, der har børn”, siger Dorthe Lykke Jørgensen i sin velkomst foran godt 200 gæster, som havde meldt sig til arrangementet. Nogle var kunder i banken. Andre ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er der måske en og anden, der tænker, hvorfor en bank laver sådan et arrangement.

“Det gør vi, fordi vi interesserer os for vores kunder og for andre mennesker”, siger direktør Dorthe Lykke Jørgensen til SønderborgNYT. Hun mener, det er vigtigt at banken viser, at der ikke alene tænkes på penge.

Fyld dit barn med selvværd

Noget de fleste mennesker frygter, det er ikke at være god nok og ikke blive anerkendt.

“Når vi tænker over det, så er det ret indlysende, fordi vi mennesker er skabt til at gøre ting sammen og ikke hver især”, siger Nicolai Moltke-Leth. Han fortæller, at havde vi ikke en flok mennesker omkring os, så ville vores liv hurtigt ende, hvis vi var på savannen i Afrika.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måske ved vi det godt, altså at det, der giver børn mod på livet, er kærlighed.

“Så vi skal sætte ind på den følelsesmæssige konto hele tiden og det skal vel at mærke være ubetinget kærlighed, der sættes ind”, siger den tidligere jægersoldat. Det med at give sit barn en gave, fordi der er gode karakterer i skolen er ikke en kærlighedserklæring, men betaling.

Anerkendende ord, tid sammen, gaver, tjenester og fysik berøring.

“Det er de fem kærlighedssprog og hver af os bruger især de to og det er vigtigt, at man i en familie kender hinandens foretrukne kærlighedssprog, fordi det vil gøre det lettere at styrke sammenhørigheden”, siger Moltke-Leth.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læringsstile

Vores hjerner er helt fantastiske og de gør, at vi er skabt til at lære.

“Og når det gælder læring, så er der forskellige læringsstile og det oplever især skolebørn, når de begynder i 4. klasse”, siger Nicolai Moltke Leth. Her skal lærerne undervise børn, der skal vore i bevægelse for at lære og samtidig tilrettelægge undervisningen, så børn, der skal have tingene forklaret og dem, der skal have det vist, får gavn af at sidde i klassen.

“Oven i det har man så flyttet børn fra specialundervisningen og over de såkaldt almindelige klasser”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man tager et barns alder og dividerer med to, så har man antallet af minutter, som et barn kan koncentrere sig i.

“Det topper, når man fylder tyve år, så voksne har ingen grund til at juble”, siger Moltke-Leth.

“Det interessante er, at et barn med ADHD kun kan koncentrere sig halvt så længe som jævnaldrende”.

“Og når det gælder skolearbejdet, så skal forældre barnets indsats og ikke fokusere så meget på karaktererne. Det at kunne fungere sammen med andre er en større værdi end karakterer – faglige ting kan alle virksomheder lære nye medarbejdere, men sociale kompetencer har man med sig fra sin opvækst eller også har man dem ikke”, siger foredragsholderen. Så skal dine børn have den allerbedste ballast med sig ud i livet, så giv masser af kærlighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse meget mere HER