Tidligere SDU-retor fik den tyske udmærkelse: Fortjenstmedaljen

4. marts 2014 Uncategorized

Den tidligere rektor for Syddansk Universitet fik mandag overrakt Slesvig-Holstens højeste udmærkelse af ministerpræsident Torsten Albig. Nemlig Fortjenstmedaljen.

Jens Odershede får overrakt Fortjensmedaljen af ministerpræsident Torsten Albig.  Foto: Peter Frank, Statskancelliet

Jens Oddershede får overrakt Fortjensmedaljen af ministerpræsident Torsten Albig. Foto: Peter Frank, Statskancelliet

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er uddelt mange medaljer i krigene mellem vore lande, men få for at fremme fred og samarbejde. Lad os håbe, at det om 100 år er anderledes, sagde Jens Odderhede, da han af ministerpræsident Torsten Albig fik overrakt Slesvig-Holstens Fortjenstmedalje, skriver Flensborg Avis.

Udmærkelsen begrundede Torsten Albig med Jens Odderhedes store indsats for ikke blot at fremme samarbejdet i det grænsenære område, men i hele Syddanmark og Slesvig-Holsten.

Da han i 2001 blev rektor for Syddansk Universitet, var der allerede samarbejde om økonomstudier mellem Sønderborg og Flensborg.

Et samarbejde som Jens Odderhede har været en primus motor i at få udvidet til at omfatte Syddansk Universitetscenter og Christian Albrecht Universitetet i Kiel samt to tyske faghøjskoler og læreruddannelsen i Region Syddanmark til en vidensregion.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste om forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet […]

Læs mere...