Sønderborg kaserne rummer megen historie, fra tysk marinekaserne til asylcenter. En historie hvor sergentskolen fylder en hel del, en tid hvor bygningerne dannede rammerne for uddannelse af befalingsmænd til Hæren
Ja, byens befolkning kender nok mest til tiden hvor kasernen rummede sergentskolen, men hvad skete der i den tyske tid, hvor den tyske marine uddannede artillerister til tidens store krigsskibe.
Eller hvad foregik der, da en del af bygningerne rummede krigsinvalideskolen, og hvad foretog disse krigsinvalider sig på kasernen, skriver de tidligere ansatte fra kasernen.
Ja kasernen rummer en spændende historie, fra de over 100 år hvor bygningerne har stået med facade mod Alssund. Imponerende bygninger der sidst har dannet rammerne for et asylcenter.
Den lange historie skal nu fortælles på kasernen, gennem tekst, billeder og genstande, og hele to lokaler er afsat til projektet. Genstande er for nuværende ved at blive samlet på kasernen, og indledende plan er udfærdiget.
Megen historie findes allerede i sergentskolens arkiver, og mange genstande er bevaret, men megen anden dokumentation ligger sikkert i private gemmer.
For at fuldende samlingen, så historien bliver beskrevet så grundigt som muligt, opfordres alle til bidrage med viden, udlån af genstande, eller aflevering af genstande til samlingen.
Vi er en lille flok af tidligere ansatte på sergentskolen, der har sat sig som mål, at få denne historie fortalt om kasernen på kasernen. I samarbejde med Sønderborg Kommune laver vi Kasernens Historiske Samling.
Aflevering af viden, udlån eller aflevering af genstande kan ske ved henvendelse til formand for Kasernens Historiske Samling L. Larsen ved henvendelse på e-mail senior@bbsyd.dk eller på telefon 53 65 94 49.