Til sommer kan huen fejres med studenterkørsel

20. maj 2021 Uddannelse

Lige nu ser det ud til, at studenterne kan komme ud og køre deres studenterture, når de får huen på – men om den festlige afslutning på ungdomsuddannelsen også kan fejres med en tur i springvandet på Rådhustorvet, må tiden vise.

De elever, der i år skal afslutte deres grundskole-, ungdoms- og voksenuddannelser kan blandt andet se frem til at kaste karameller, afholde dimission og køre studenterkørsel. Der er opstillet et sæt af retningslinjer, som gør det muligt at fastholde en række gode traditioner på en sundhedsmæssig forsvarlig måde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil siger i en pressemeddelelse:

”Corona har haft stor betydning for de elever og studerende, der i år skal afslutte deres uddannelse. For regeringen er det vigtigt, at der er mulighed for at få en god og festlig afslutning på uddannelserne. Det skal både være muligt at kaste karameller sidste skoledag, have familien med ved overrækkelse af svendebrev eller eksamensbevis og at køre i studentervogn. Jeg er rigtig glad for, at elever i både grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelserne får mulighed for at fejre den her store milepæl sammen med deres familie og venner”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fejringer af uddannelsesafslutninger kan ske efter følgende retningslinjer:

På grundskoleområdet gælder det, at der på afgangselevernes sidste skoledag kan gennemføres karamelkast klassevist, sådan at afgangseleverne kaster karameller til én klasse ad gangen, så klasserne ikke blandes.

Den traditionelle huebegivenhed i forbindelse med elevens sidste mundtlige eksamen på de gymnasiale uddannelser anbefales gennemført indendørs med maksimalt fem gæster per elev. Herefter kan eleven fejre begivenheden i et afgrænset område og gerne udendørs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fejringer af uddannelsesafslutning, translokationer, dimissioner med videre på grundskoler samt ungdoms- og voksenuddannelser, som foregår indendørs med siddende gæster, kan gennemføres med op til 500 personer.

Ved fejringer på skoler og institutioner vil gældende retningslinjer for test skulle følges for deltagerne.

For private arrangementer, der finder sted i forbindelse med uddannelsesafslutning, eksempelvis studenterkørsel, gælder en kraftig opfordring til test.

Der tages forbehold for smitteudviklingen i samfundet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...