Tilflyttere benytter i stor stil tilbud og aktiviteter

13. februar 2018 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

I løbet af det seneste år har Sønderborg Kommunes Tilflytterservice lanceret flere tiltag, som skal sikre, at tilflyttere bliver taget godt imod og fastholdes i området. Erfaringerne danner nu baggrund for en evaluering og opdatering af bosætningsstrategien.

En velkomstpakke med en bred introduktion til området, en partnerjob-ordning for medfølgende ægtefæller og en CaféNy med information målrettet tilflytternes behov – det er kun nogle af de aktiviteter, som er sat i gang.

Og interessen fra de nye borgere er stor., skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilflytternetværkets facebook-side runder snart medlem nr. 1000, hvor tilflytterne har mulighed for at kontakte hinanden og dele events og nyheder. Med Velkomstvært-ordningen, hvor lokale frivillige matches med tilflyttere for at netværke og dele oplevelser, er mere end 12 par allerede matchet, siden ordningen blev lanceret i januar.

I 2015 havde kommunen for første gang i otte år et lille plus i nettotilflytningen, som er differencen mellem til- og fraflytning. De seneste tre år har man formået at holde fast i den gode udvikling.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2017 har næsten 200 tilflyttere henvendt sig direkte til kommunens bosætningskoordinator med behov for assistance til bolig, netværk og øvrige praktiske spørgsmål.

”Ved at inddrage både lokale virksomheder, foreninger og borgerne selv, har vi sendt et stærkt signal om, at vi vil sætte Sønderborg kommune på landkortet. Gennem Tilflytterservice har vi nu et modtagerapparat til tilflyttere, og det vil vi fortsætte med i fremtiden”, siger borgmester Erik Lauritzen.

 

22. juli 2024 Kultur, Nordborg

Der er plads til flere til ringriderfesten i Guderup

22. juli 2024 Kultur

Søndag er der ringridning i Guderup og dagen begynder med et rytteroptog, som starter klokken 11:30. Klokken 12 åbner telte, boder og Als Udlejnings legeland på pladsen – og frem til klokken 14 er der gratis sildebord til de, der køber en øl eller en sodavand. Omkring klokken 16 er der kongeomridning og klokken 17:15 […]

Læs mere...