Tilmeld dig ’Vi cykler til arbejde’

7. marts 2019 Samfund

I maj måned ruller Danmarks største cykelkampagne ‘Vi cykler til arbejde’ igen ud over hele landet og igen i år har deltagerne mulighed for at konkurrere med kollegaer om at have flest cykeldage i løbet af maj måned.

Formålet er at få flere til at cykle i hverdagen, fordi en daglig cykeltur har mange fordele. Cyklende borgere er sundere, har mere energi og færre sygedage – men samtidig er cykling også den transportform, som er med til at reducere CO2-udledningen væsentligt.

“Vi vil gerne have flere til at cykle i deres dagligdag, fordi der er mange fordele ved at droppe bilen. Det er sundt, der er mange penge at spare på brændstof, og man får en sjov konkurrence med kollegerne”, fortæller Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget, til ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helge Larsen opfordrer samtidig til, at man tager udfordringen til sig, danner et hold med sine arbejdskolleger og ser, hvor mange ’cykeldage’ man kan drive det til”.

I Sønderborg-området støtter kommunen og ProjectZero særligt op om kampagnen. Det sker ved at invitere alle deltagerne til tre morgenmadsevents i løbet af maj i henholdsvis Guderup, Gråsten og Sønderborg. Cykelmåneden afsluttes på festlig vis den 17. juni med en stor cykelfest på Idrætshøjskolen, hvor der også er præmieoverrækkelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle, der ønsker at deltage i eventen kan tilmelde sig her.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Politik, Sønderborg

Forvaltningen har en plan for at skifte kommunale biler ud med elbiler

28. maj 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts en handleplan for grøn omstilling af persontransport, der indeholder flere tiltag, som skal understøtte henholdsvis grøn omstilling af bilparken og reduceret persontransport i Sønderborg Kommune. Et af tiltagene handler om at skifte en del af kommunens biler ud med elbiler. COWI har lavet en analyse af kommunens bilpark […]

Læs mere...