Tilsyn: Jobcenter har styr på sanktionerne

13. marts 2019 Erhverv

Det er en betingelse for at modtage integrationsydelse, uddannelseshjælp- eller kontanthjælp, at borgeren ikke har et rimeligt tilbud om arbejde, og at borgeren aktivt søger at udnytte sine arbejdsmuligheder.

I dette tilsyn drejer det sig om borgere, der er visiteret som job- og uddannelsesparate – og tilsynet går ud på at sikre, at Jobcenter står klar med sanktioner, hvis borgeren ikke overholder de regler, der gælder, når man stå til rådighed.

Resultatet af undersøgelsen er lagt frem for politikerne i Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

At stå til rådighed for arbejdsmarkedet betyder blandet andet for disse målgrupper:

– at borgeren er aktivt jobsøgende

–  at borgeren vil tage imod tilbud om arbejde

–  at borgeren tager i mod tilbud fra jobcentret eksempelvis om deltagelse i praktik eller vejledning og opkvalificering

–  at borgeren har et CV på jobnet.dk

– at borgeren møder til samtaler i jobcentret

Såfremt en borger udlader at følge en af ovenstående forpligtelser, sender jobcentret et brev til borger og spørge efter årsagen til dette.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis borgeren ikke svarer eller har en gyldig grund til for eksempel at udeblive fra en samtale, vil borgeren få en afgørelse fra jobcentret og blive reduceret i udbetalt ydelse, skriver forvaltningen.

Det er denne sanktionering af manglende overholdelse af rådighedspligten som STAR har undersøgt og konklusionen er, at det har Jobcentret styr på.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, REGIONALT

Sol og Strand vil leje sommerhuse ud i et strategisk samarbejde med Interhome

8. februar 2023 Erhverv

Interhome – det Schweiz-baserede selskab, der udlejer flere end 35.000 ferieboliger ud over hele Europa – og danske Sol og Strand Feriehusudlejning, der hvert år udlejer 6.500 private feriehuse langs Danmarks kyster til danske og udenlandske feriegæster, har indgået et strategisk samarbejde. Som en del af samarbejdet vil de to selskaber hjælpe hinanden med at […]

Læs mere...