Tilsyn: Jobcenter har styr på sanktionerne

13. marts 2019 Erhverv

Det er en betingelse for at modtage integrationsydelse, uddannelseshjælp- eller kontanthjælp, at borgeren ikke har et rimeligt tilbud om arbejde, og at borgeren aktivt søger at udnytte sine arbejdsmuligheder.

I dette tilsyn drejer det sig om borgere, der er visiteret som job- og uddannelsesparate – og tilsynet går ud på at sikre, at Jobcenter står klar med sanktioner, hvis borgeren ikke overholder de regler, der gælder, når man stå til rådighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Resultatet af undersøgelsen er lagt frem for politikerne i Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget.

At stå til rådighed for arbejdsmarkedet betyder blandet andet for disse målgrupper:

– at borgeren er aktivt jobsøgende

–  at borgeren vil tage imod tilbud om arbejde

–  at borgeren tager i mod tilbud fra jobcentret eksempelvis om deltagelse i praktik eller vejledning og opkvalificering

–  at borgeren har et CV på jobnet.dk

– at borgeren møder til samtaler i jobcentret

Såfremt en borger udlader at følge en af ovenstående forpligtelser, sender jobcentret et brev til borger og spørge efter årsagen til dette.

Hvis borgeren ikke svarer eller har en gyldig grund til for eksempel at udeblive fra en samtale, vil borgeren få en afgørelse fra jobcentret og blive reduceret i udbetalt ydelse, skriver forvaltningen.

Det er denne sanktionering af manglende overholdelse af rådighedspligten som STAR har undersøgt og konklusionen er, at det har Jobcentret styr på.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Mette har prøvet en elcykel.

Læs mere om kampagnen hér