Tilsyn: Jobcenter har styr på sanktionerne

13. marts 2019 Erhverv

Det er en betingelse for at modtage integrationsydelse, uddannelseshjælp- eller kontanthjælp, at borgeren ikke har et rimeligt tilbud om arbejde, og at borgeren aktivt søger at udnytte sine arbejdsmuligheder.

I dette tilsyn drejer det sig om borgere, der er visiteret som job- og uddannelsesparate – og tilsynet går ud på at sikre, at Jobcenter står klar med sanktioner, hvis borgeren ikke overholder de regler, der gælder, når man stå til rådighed.

Resultatet af undersøgelsen er lagt frem for politikerne i Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

At stå til rådighed for arbejdsmarkedet betyder blandet andet for disse målgrupper:

– at borgeren er aktivt jobsøgende

–  at borgeren vil tage imod tilbud om arbejde

–  at borgeren tager i mod tilbud fra jobcentret eksempelvis om deltagelse i praktik eller vejledning og opkvalificering

–  at borgeren har et CV på jobnet.dk

– at borgeren møder til samtaler i jobcentret

Såfremt en borger udlader at følge en af ovenstående forpligtelser, sender jobcentret et brev til borger og spørge efter årsagen til dette.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis borgeren ikke svarer eller har en gyldig grund til for eksempel at udeblive fra en samtale, vil borgeren få en afgørelse fra jobcentret og blive reduceret i udbetalt ydelse, skriver forvaltningen.

Det er denne sanktionering af manglende overholdelse af rådighedspligten som STAR har undersøgt og konklusionen er, at det har Jobcentret styr på.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...