Tilsyn: Kommunen tager ud og kigger på olietanke

6. april 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Kommunen tager med jævne mellemrum på tilsyn og i foråret har man valgt at tjekke virksomheders olietanke.

“Under det meste af mulden i kommunen ligger der dyrebare drikkevandsressourcer. Derfor er det vigtigt, at jorden ikke forurenes med risiko for, at forureningen trænger ned og ødelægger vores drikkevand. Vi ved, at utætte olietanke er en af kilderne til risiko for jord- og grundvandsforurening, så derfor har vi alle glæde af, at de bliver tjekket”, siger Frode Sørensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frode Sørensen er formand for teknik- og miljøudvalget.

Kampganen går ud på, at et udpluk af virksomheder i kommunen får besøg i ugerne 17 til 19. I alt 46 virksomheder, som har en eller flere tanke, vil få besøg og få tjekket, om reglerne i olietankbekendtgørelsen bliver overholdt.

Kommunen sender et varslingsbrev på virk.dk til de virksomheder, som får besøg, og heri beskrives, hvad der undersøges i forbindelse med besøget.

Det kan for eksempel være, om tanken har overfyldningsalarm, om der er forbrugsmåler eller om den pejles, om anlægget er tilgængelig for inspektion, og om tanken er korrekt registreret i BBR.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...