Tilsyn: Kommunen tager ud og kigger på olietanke

6. april 2017 Erhverv

Kommunen tager med jævne mellemrum på tilsyn og i foråret har man valgt at tjekke virksomheders olietanke.

“Under det meste af mulden i kommunen ligger der dyrebare drikkevandsressourcer. Derfor er det vigtigt, at jorden ikke forurenes med risiko for, at forureningen trænger ned og ødelægger vores drikkevand. Vi ved, at utætte olietanke er en af kilderne til risiko for jord- og grundvandsforurening, så derfor har vi alle glæde af, at de bliver tjekket”, siger Frode Sørensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frode Sørensen er formand for teknik- og miljøudvalget.

Kampganen går ud på, at et udpluk af virksomheder i kommunen får besøg i ugerne 17 til 19. I alt 46 virksomheder, som har en eller flere tanke, vil få besøg og få tjekket, om reglerne i olietankbekendtgørelsen bliver overholdt.

Kommunen sender et varslingsbrev på virk.dk til de virksomheder, som får besøg, og heri beskrives, hvad der undersøges i forbindelse med besøget.

Det kan for eksempel være, om tanken har overfyldningsalarm, om der er forbrugsmåler eller om den pejles, om anlægget er tilgængelig for inspektion, og om tanken er korrekt registreret i BBR.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 112, Sønderborg

Politiet er klar til at hente borgere der udebliver fra Fogedretten

27. juni 2022 112

I øjeblikket behandler fogedretterne i Syd- og Sønderjylland mange sager, hvor borgere skal møde op for at få deres udestående afgjort. Desværre er der personer – primært skyldnere – som udebliver, og som politiet derfor må anholde for at sikre, at de møder op i retten, skriver politiet i en pressemeddelelse. Politiet i Sønderborg har […]

Læs mere...