Timeglasset – et tilbud til de, der vil læse både bedre og hurtigere

9. april 2019 Samfund

På fredag klokken 14:30 til 17 har Susan Rosenberg reception i Holger Dranchmanns Gade 6, hvor hun flytter ind med sit firma, Timeglasset. Ved receptionen bliver der udloddet gavekort, som kan bruges som delvis betalingen på Timeglassets kurser.

“Jeg hjælper lige nu folkeskoleelever og gymnasieelever, så de bliver bedre og hurtigere til at læse”, siger Susan Rosenberg til SønderborgNYT. Der er unge mennesker – og også voksne – der læser under 200 ord i minuttet.

“Efter få ugers træning, så kan de læse dobbelt så mange og det betyder, de kommer lettere gennem skoleopgaver”, siger Susan Rosenberg. Som uddannet folkeskolelærer, så ved hun, hvor mange skole- og gymnasieopgaver, der er bundet op på at læse en tekst.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og de, der klarer sig godt, er typisk de, der er hurtige og sikre i deres læsning”.

Hvis ikke læsefærdighederne er der, så bliver resultatet af eksamen derefter.

“Så forældre skal alvorligt overveje at investere i et læsekursus til deres børn og unge, så de kan få det lettere i skolen”, siger Susan Rosenberg.

Læs på en anden måde

Der er ret mange, der ligesom siger hvert enkelt ord højt inde i hovedet, når de læser.

“Det lærer jeg dem at lade være med – og så kommer tempoet helt af sig selv. Kursister lærer at skimme på en måde, så helhederne kommer af sig selv”, siger Susan Rosenberg og tilføjer, at kursisterne får let ved at komme gennem 400 til 500 ord i minuttet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke alene forældre, der kan investere i deres børn. Virksomheder kan også investere i deres medarbejdere.

Virksomheder kan være med

“I virksomheder er det også en fordel, hvis medarbejderne hurtigt kan hente viden ud af skrevne ord – og lærer medarbejdere at læse dobbelt så hurtigt, så kan de jo lave andre opgaver i den tid, der bliver sparet”, siger Susan Rosenberg, der har talt med et par virksomhedsejere om sit tilbud.

Når man bliver bedre til at læse, så vokser selvværdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og såvel børn, unge og voksne tænker, at når kan lære det her, så kan jeg også lære meget andet”.

Et kursusforløb hos Timeglasset varer ti uger og der er højst tre deltagere på et hold.

Læs mere om TIMEGLASSET HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Samfund, Sønderborg

TrygFonden giver penge til to projekter i Sønderborg

19. august 2022 Samfund

TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har uddelt penge til en række nye tryghedsskabende initiativer og projekter i regionen. I kategorien Børn og Unge får Sønderborg Andelsboligforening 746.882 kroner til projektet  ’Kulturfrontløber’, skriver Trugfonden i en pressemeddelelse. Et mål for TrygFonden er, at flere voksne kan realisere og fastholde en sund livsstil, have et trygt […]

Læs mere...