Tine: En elcykel er effektiv medicin

22. september 2015 Samfund

Hvad en række abonnementer til fitnesscentre ikke formåede, gjorde en elcykel: Den fik Tine Wolff Andersen til at holde af motion.

”Det smittede, så jeg fik lyst til anden motion også – og pludselig havde jeg tabt ti kg”, fortalte hun mandag på Sønderborg Kommune og ProjectZeros konference om elcykler.elcykel1

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg fik styrket musklerne uden at blive gasblå i hovedet. Før – i fitnesscentrene – var det omvendt. Med elcyklen fik jeg alene til og fra arbejde en times motion hver dag. Og den blev startskuddet til, at jeg gik i gang med andre motionsformer. Ja – og pludselig havde jeg tabt ti kg. Jeg synes, jeg er blevet et gladere og mere positivt menneske. Det er simpelthen ren mental medicin”, siger .

 

Tine Wolff Andersen fra Hørup fik mulighed for at teste en elcykel i otte måneder. Hun er valgt som testperson, fordi hun er medlem af Astma- og Allergiforeninger, og hun er i dag ikke bleg for at sige, at mødet med elcyklen har ændret hendes liv:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg tror, det er afgørende, at man får lejlighed til at afprøve det i et stykke tid. Jeg var sikker på, at jeg ville bruge en elcykel, da jeg købte den. Faktisk er det lykkedes mig at få en opkrævning fra benzinselskabet på 0 kr”, sagde hun og foreslog, at praktiserende læger får mulighed for at ”ordinere” elcykler til patienter:

“Jeg er sikker på, det kunne mindske både sygefravær og medicinforbrug”.

Omkring 50 mennesker deltog i konferencen – heraf en del medlemmer af foreninger, som har motion på programmet. Desuden var cykelhandlere med samt medarbejdere fra kommunen, der arbejder med fx sundhed og trafik, samt medarbejdere fra ProjectZero, Trafik- og Byggestyrelsen samt Det Økologiske Råd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 Uddannelse, Sønderborg

Studieboliger til alle der læser i Sønderborg

21. juni 2021 Uddannelse

Studerende, som kommer til Sønderborg for at læse, behøves ikke være bekymrede for, om de kan finde et sted at bo. Det oplyser både SDU og Kollegiernes Kontor. Umiddelbart er der ikke udfordringer med at få en studiebolig i Sønderborg Kommune, men det er selvfølgelig muligt, at den studerende ønsker sig en ganske bestemt bolig […]

Læs mere...