Tirsdag eftermiddag fik 39 personer i Sønderborg-området dansk statsborgerskab

26. august 2020 Samfund

Tirsdag eftermiddag skrev 39 udlændinge, som alle bor indenfor Sønderborgs kommunegrænse under på en erklæring – og efter dem skrev borgmester Erik Lauritzen under. Straks efter begge underskrifterne var på papiret, kunne de 39 personer kalde sig danske statsborgere.

“Folketinget har bestemt, at når der tildeles dansk statsborgerskab, så skal det ske ved en Grundlovscermoni, som holdes ude i kommunerne”, sagde borgmester Erik Lauritzen kort før, han skrev under på det første statsborgerskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en stor begivenhed for Jer, der nu får statsborgerskab og I har været på en lang rejse for at opnå at få det tildelt. Og rejsen blev yderligere forlænget af Coronaen”, sagde borgmesteren.

Skotsk/tysk mand får dansk pas

Blandt de 39 personer, som deltog i Grundlovscermonien i Alsion, var Linak-ansatte Sean Douglas Thomsen, der gerne vil have dansk statsborgerskab.

“Jeg har altid boet her og har ingen planer om at rejse herfra. Og statsborgerskabet betyder, jeg kan stemme til folketingsvalgene og få den indflydelse, som en enkelt stemme nu en gang giver”, siger han til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sean Douglas Thomsens mor er fra Skotland og hun har dansk statsborgerskab. Hans far er tysk – og agter ikke at lave om på det.

“Og så har jeg en bror, som også er i gang med at søge om dansk statsborgerskab”, siger Sean Douglas Thomsen.

Der har været meget debat om det, at der skal gives håndtryk ved Grundlovscermonierne. Men Corona-anbefalinger siger, at man ikke skal give hånd.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...