Tirsdag er der valg til Integrationsrådet

19. november 2021 Uncategorized

Der er valg til Integrationsrådet i Sønderborg Kommune, hvor indvandrere eller efterkommere af indvandrere har mulighed for at blive valgt til Integrationsrådet. Valget finder sted på et valgmøde tirsdag klokken 17:00 i Multihuset Ulkebøl.

Er du interesseret i af blive valgt, siger du det til Integrationsrådets formand ved mødets start – det er ikke nødvendigt, at du tilmelder dig. Du er også velkommen, hvis du bare ønsker at høre mere om Integrationsrådet, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du har stemmeret på valgmødet og kan blive valgt, hvis du:

er fyldt 18 år og har bopæl i Sønderborg Kommune

taler og læser dansk

er indvandrer eller efterkommer af indvandrere uden for EU.

Integrationsrådet holder seks møder om året – arbejdet er ulønnet.

Integrationsrådet er nedsat af Byrådet og rådgiver kommunen om den samlede integrationsindsats og arbejder for etnisk ligestilling og ligeværd.

Integrationsrådet er et høringsråd, som består af 17 medlemmer. Otte er borgere i Sønderborg Kommune med anden etnisk baggrund end dansk. Derudover er der to medlemmer i Rådet, som repræsenterer Byrådet, og syv medlemmer, som repræsenterer daginstitutionsbestyrelserne, skolebestyrelserne, sprogcenteret, foreningsområdet og beskæftigelsesområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Integrationsrådet udtaler sig om sager, som Byrådet eller kommunens udvalg ønsker at kende Integrationsrådets holdning til.

Rådet har siden 2005 uddelt kommunens integrationspris ”Årets Brobyggerpris”.

 

 

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. juni 2023 Sønderborg, Debat

Debat: Avnbøløsten-borgerne holder Venstres byrådsgruppe op på vindmølle-løfter

3. juni 2023 Sønderborg

I onsdags var der mødt adskillige mennesker fra Avnbøløsten op ved Rådhuset, hvor de demonstrerede imod Byrådets planer om, der skal stilles vindmøller op i deres lokalområde. I Byrådssalen fik de lov til at stille et spørgsmål til Byrådet – og spurgte om Venstre og Socialdemokratiet havde tænkt sig at holde deres løfter. Svaret de […]

Læs mere...