TirsdagsTRÆF: Trine Marie Høy fortalte historien bag ‘Hjortens bækken’

6. august 2019 Kultur

Tirsdag efterddag mødt små 25 mennesker op til TirsdagsTræf i Augustiana i Augustenborg, hvor kulturkonsulent Hanne Lundgren Nielsen bød velkommen. Det er hende, der skal sikre, at der fremover kommer både kunst og liv i Augustiana.

“Den første tirsdag i hver måned vil vi have et TirsdagsTRÆF, hvor der fortælles om et af de værker, der er på stedet”, sagde Hanna Lundgren Nielsen, som er kunsthistoriker.

Værket på det første TirsdagsTRÆF var Hjortebækken og det er lavet af Trine Marie Høy.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg lavede værket på Hollufgaard, der ligger i det sydøstlige Odense og ideen kom, da vi havde været til et stort arrangement, hvor der blev serveret helstegt hjort”, sagde Trine Marie Høy.

“Skulptører er altid vilde med knogler på grund af deres strukturer og jeg fik nogle med hjem, som jeg kogte i timevis. Jeg lagde dem op og gik og undrede mig over, hvad det var for nogle. Det viste sig at være hjortens bækken”, sagde hun.

Trine Marie Høy lavde en skulptur i ståltråd og gips, der forestiller et stort bækken og på et tidspunkt bruger hun 400.000 kroner på at få det støbt i et bronzestøberi.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og nu er værket her på Augustiana og kender I til en, der vil købe det for 500.000 kroner, så vil det være dejligt”, sagde kunstneren.

Efter Trine Marie Høys fortælling tog Hanne Lundgren Nielsen igen ordet og fortalte om et par af de andre skulpturer, der står i skulpturparken i Augustina.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 Gråsten, Samfund

Theresia Treschow-Kühl fortæller om tv-serien Årgang 0

26. oktober 2021 Gråsten

Sognepræst Theresia Treschow-Kühl, Felsted, er mor til Rachel fra tv-dokumentaren Årgang 0 og hun fortæller om serien, Danmarks mest sete dokumentarserie, baggrunden for serien og hvordan det er at være kendt og dog leve et helt almindeligt liv. Det gør hun i Marina Fiskenæs i Gråsten onsdag den 17. november fra klokken 14:30, skriver Ældre […]

Læs mere...