To partier kritiserer regionens ambulance-aftale

27. august 2014 Erhverv

Det bliver det hollandsk-ejede BIOS og Responce, der overtager ambulancekørslen i Region Syddanmark de næste 10 år. Jobbet overtager de fra Falck, som også bød på opgaven. De to nye firmaer sparer regionen for 52 mio. kr om året de første fem år, og 79 mio. kr. om året de sidste fem år.

800 Falck-ansatte mister jobbet.

800 Falck-ansatte mister jobbet.

– Det er så mange penge, at det simpelthen ikke kan undgås at kunne mærkes, siger Vibeke Syppli Enrum, der er gruppeformand for Enhedslisten til TV SYD.

– Der er ingen garanti for, at disse 800 mennesker, der i dag arbejder hos Falck får job hos de to nye firmaer, og der er slet ingen garanti for, at de vil kunne bevare deres nuværende løn- og arbejdsforhold. Tværtimod risikerer de at få dårligere forhold, siger Vibeke Syppli Enrum.

Hverken Enhedslisten eller SF køber præmissen om, at det kommer til at spare regionen for de mange millioner hvert år.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis kvaliteten daler bare en smule, så kommer det til at betyde fordyrelser i behandlingen af patienterne på sygehusene. Og så er de penge ikke sparet, siger hun.

Ifølge de nye kontrakter skal regionen betale de to selskaber omkring 490 mio. kr. om året for at køre ambulancerne.

Udover ambulancekørslen omfatter opgaven også kørsel med akutlægebiler, akutbiler og liggende patienttransport.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Samfund, Sønderborg

Sønderborg er klar til at tage imod flere ukrainere

30. november 2022 Samfund

Den infrastruktur, der skal sikre el, vand og varme i Ukraine, er ødelagt af russerne og der er kommet meldinger om, at endnu flere ukrainere vil forlade hjemlandet fra nu af, fordi vinteren sætter ind – og det betyder, at der er mulighed for, at Danmark og dermed også Sønderborg skal tage imod flere ukrainske […]

Læs mere...