To særforestillinger i Nordborg Bio – sæt kryds i kalenderen

9. februar 2020 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I år er det 75 år siden, at nazisternes værste døds- og udryddelseslejr Auschwitz blev befriet. På det tidspunkt var den 20-årige Arlette Levy, der havde været fange i lejren i et år, undervejs på en udmattende dødsmarch. Arlette Levy snød døden i Auschwitz, vendte hjem til sin familie i Paris og fandt efter krigen kærligheden i København. Arlette blev gift med Ole og fik efternavnet Andersen.

Arlette Andersen, 95 år, er én af de sidste overlevende i verden fra nazisternes berygtede koncentrationslejr Auschwitz, som stadig kan fortælle sin historie, skriver Nordborg Bio, der onsdag den 26 februar klokken 10 viser filmen ’Arlette – en historie vi aldrig må glemme’.

Artiklen fortsætter under annoncen

I maj 2017 kunne journalist, fotograf og filminstruktør Thomas Kvist Christiansen, sammen med et lille filmhold, præsentere filmen om Arlette Andersens liv. Filmen har været en succes, og netop i 2020 lanceres den i en ny og opdateret version med længere spilletid.

Filminstruktøren Thomas Kvist Christiansen kommer den formiddag i Nordborg Bio og fortæller om filmen og Arlette Andersen

Søndag den 1. marts kl. 15.00 gentager vi succesen og viser efter mange opfordringer, den danske film Onkel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fik du ikke set filmen i november, har du nu muligheden. Filmen er en ægte sønderjysk historie, med sønderjyske skuespillere og fortalt på sønderjysk. I Nordborg Bio var den vores bedst besøgte film i 2020. Filmen er nomineret til fire Robert-priser og tre Bodil-priser og har fået stor anerkendelse i udlandet. En film, der virkelig er værd at se.

Du kan læse mere om Arlette Andersen HER på LINKET

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

20. maj 2024 112, Sønderborg

Brandbiler på Dybbølgade

20. maj 2024 112

Mandag eftermiddag kørte et par brandbiler fra Station Sønderborg til Dybbølgade og det samme gjorde indsatsleder Jeppe Jørgensen. “Der var ingen brand. Det var en røgalarm i en lejlighed, som var gået i gang. Det fik naboen til at ringe”, siger Jeppe Jørgensen til SønderborgNYT. “Det er rigtigt fint naboen reagerede og hellere gøre det […]

Læs mere...