To særforestillinger i Nordborg Bio – sæt kryds i kalenderen

9. februar 2020 Kultur

I år er det 75 år siden, at nazisternes værste døds- og udryddelseslejr Auschwitz blev befriet. På det tidspunkt var den 20-årige Arlette Levy, der havde været fange i lejren i et år, undervejs på en udmattende dødsmarch. Arlette Levy snød døden i Auschwitz, vendte hjem til sin familie i Paris og fandt efter krigen kærligheden i København. Arlette blev gift med Ole og fik efternavnet Andersen.

Arlette Andersen, 95 år, er én af de sidste overlevende i verden fra nazisternes berygtede koncentrationslejr Auschwitz, som stadig kan fortælle sin historie, skriver Nordborg Bio, der onsdag den 26 februar klokken 10 viser filmen ’Arlette – en historie vi aldrig må glemme’.

Artiklen fortsætter under annoncen

I maj 2017 kunne journalist, fotograf og filminstruktør Thomas Kvist Christiansen, sammen med et lille filmhold, præsentere filmen om Arlette Andersens liv. Filmen har været en succes, og netop i 2020 lanceres den i en ny og opdateret version med længere spilletid.

Filminstruktøren Thomas Kvist Christiansen kommer den formiddag i Nordborg Bio og fortæller om filmen og Arlette Andersen

Søndag den 1. marts kl. 15.00 gentager vi succesen og viser efter mange opfordringer, den danske film Onkel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fik du ikke set filmen i november, har du nu muligheden. Filmen er en ægte sønderjysk historie, med sønderjyske skuespillere og fortalt på sønderjysk. I Nordborg Bio var den vores bedst besøgte film i 2020. Filmen er nomineret til fire Robert-priser og tre Bodil-priser og har fået stor anerkendelse i udlandet. En film, der virkelig er værd at se.

Du kan læse mere om Arlette Andersen HER på LINKET

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...