Tomme vaccineampuller knuses så de ikke bliver stjålet

16. marts 2021 REGIONALT

I forbindelse med de mange midlertidige vaccinecentre der er dukket op i hele landet, opstår der også udfordringer. En af disse udfordringer, har nu fået Lægemiddelstyrelsen til at udsende en række retningslinjer.

De handler om de tomme vaccineampuller, der potentielt kan være eftertragtede på det sorte marked.

Frygten går på at ampullerne bliver stjålet, og fyldt med saltvand eller lignende for herefter at blive solgt som værende ægte vacciner. Et konkret tilfælde i Polen er under efterforskning. Det er den trussel, der nu gør, at vaccinecentrene skal bortskaffe ampullerne på sikker vis, så de ikke efterlades i skraldespande, containere med videre, hvor uvedkommende kunne få adgang, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Afhængig af vaccinetype er der typisk 6-10 doser vaccine i en ampul og i øjeblikket vaccineres over 10.000 danskere om dagen, hvilket helt naturligt giver en stor mængde glasampuller, der skal destrueres på forsvarlig vis.

For at løse udfordringen har Region Syddanmark samarbejdet med virksomheden Mil-tek, der beskæftiger sig med komprimering og optimering af affaldsløsninger.

I produktsortimentet hos Mil-tek,var der i forvejen en glasknuser, der især bruges i restaurationsbranchen. Den glasknuser er, med få modifikationer, blevet tilpasset den meget specielle opgave, som destruktion af de små ampuller udgør og bliver nu brugt dagligt i Syddanmark, hvor vaccinationscentre er i drift og kører planmæssigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en vigtig brik i dagligdagen for sundhedspersonalet, at den ekstra opgave med destruering af ampullerne foregår nemt og gnidningsfrit.

Vaccinecentrerne er i de fleste tilfælde midlertidige etableret og har derfor brug for deres egne effektive løsninger.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...