Tomme vaccineampuller knuses så de ikke bliver stjålet

16. marts 2021 COVID-19

I forbindelse med de mange midlertidige vaccinecentre der er dukket op i hele landet, opstår der også udfordringer. En af disse udfordringer, har nu fået Lægemiddelstyrelsen til at udsende en række retningslinjer.

De handler om de tomme vaccineampuller, der potentielt kan være eftertragtede på det sorte marked.

Frygten går på at ampullerne bliver stjålet, og fyldt med saltvand eller lignende for herefter at blive solgt som værende ægte vacciner. Et konkret tilfælde i Polen er under efterforskning. Det er den trussel, der nu gør, at vaccinecentrene skal bortskaffe ampullerne på sikker vis, så de ikke efterlades i skraldespande, containere med videre, hvor uvedkommende kunne få adgang, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Afhængig af vaccinetype er der typisk 6-10 doser vaccine i en ampul og i øjeblikket vaccineres over 10.000 danskere om dagen, hvilket helt naturligt giver en stor mængde glasampuller, der skal destrueres på forsvarlig vis.

For at løse udfordringen har Region Syddanmark samarbejdet med virksomheden Mil-tek, der beskæftiger sig med komprimering og optimering af affaldsløsninger.

I produktsortimentet hos Mil-tek,var der i forvejen en glasknuser, der især bruges i restaurationsbranchen. Den glasknuser er, med få modifikationer, blevet tilpasset den meget specielle opgave, som destruktion af de små ampuller udgør og bliver nu brugt dagligt i Syddanmark, hvor vaccinationscentre er i drift og kører planmæssigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en vigtig brik i dagligdagen for sundhedspersonalet, at den ekstra opgave med destruering af ampullerne foregår nemt og gnidningsfrit.

Vaccinecentrerne er i de fleste tilfælde midlertidige etableret og har derfor brug for deres egne effektive løsninger.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...