Torsdag skal der vælges nyt Integrationsråd

13. november 2017 Politik

Integrationsrådets valgperiode følger byrådets – der skal med andre ord vælges et råd, som skal varetage opgaven i en fireårig periode fra nytår.

De stemmeberettigede, som også kan stille op som kandidater til valget, er borgere over 18 år, som kommer fra eller er efterkommere efter borgere fra ikke-EU-lande, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

De skal have bopæl i kommunen og skal kunne tale og læse dansk, og så må de ikke være idømt en ubetinget fængselsstraf indenfor de seneste tre år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Håbet er, at kandidater fra mange forskellige etniske grupper vil stille op, så integrationsrådet kommer til at repræsentere et bredt udsnit af kommunens indvandrere.

Opstillings- og valgmødet på torsdag kl. 19 foregår i det tidligere bibliotek på Kongevej i Sønderborg – indgang i gavlen fra Hilmar Finsens Gade.

Her vil rådets nuværende formand, Mona Fahd, fortælle om, hvad Integrationsrådet arbejder med og mulighederne for at stille op som kandidat. Herefter lægges der op til, at kandidaterne præsenterer sig selv, inden der foretages afstemning, hvis der er flere end otte kandidater.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk