Tour de France: Sådan bruger kommunen 21 millioner kroner på verdens største cykelløb

1. juli 2022 Tour de France

På søndag farves Sønderborg gul og der forventes besøg af op til 75.000 mennesker, som skal se med, når verdens største cykelløb, Tour de France, på tredje etape, der starter i Vejle, kommer i mål i verdens grønneste målby, Sønderborg.

Sønderborg Kommune betaler samlet 21 millioner kroner for at få Tour de France hertil. Det første budget var 20 millioner kroner, men på grund af udsættelsen af Tour de France fra 2021 til 2022 bevilgede byrådet en ekstra million, så budgettet samlet nu er 21 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune oplyser til SønderborgNYT, at de forventer, at budgettet holder og nedenfor kan du se en opstilling over, hvad de 21 millioner kroner blive brugt til. Derudover følger en lang række ekstra omkostninger til de opgaver som de enkelte forvaltninger og afdelinger i Sønderborg Kommune skal løse.

SønderborgNYT har søgt om aktindsigt i Sønderborg Kommunes ekstra omkostninger, udover de 21 millioner kroner, til de opgaver som udføres af de forskellige forvaltninger i kommunen, blandt andet Vej og Park og Brand og Redning, men kommunen oplyser, at der ikke findes en opgørelse over, hvad disse opgaver koster:

Artiklen fortsætter under annoncen

”I forhold til spørgsmålet omkring interne ressourcer og medarbejdertimer/omkostninger, kan det oplyses, at projektet i helhed betragtes som en kommunal opgave, hvor de forskellige forvaltninger bistår på linje med de opgaver de til dagligt løser, hvorfor der ikke er en særskilt opgørelse af medarbejdertimer for denne konkrete opgave”, lyder svaret fra Sønderborg Kommune til SønderborgNYTs aktindsigt.

Kong Christian Den Xs Bro er blevet renoveret forud for Tour de France, og her oplyser Sønderborg Kommune, at den omkostning ikke ses i sammenhæng med Tour de France, fordi renoveringen skulle ske uanset Tour de France.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan bruges de 21 millioner kroner 

Den største, enkeltstående omkostning, er de 10 millioner kroner, som Sønderborg Kommune har skudt ind i selskabet Grand Départ. Derudover er der afsat omkring 2,2 millioner til projektstyring og udvikling.

Selve afviklingen af Tour de France i Sønderborg koster omkring 5,2 millioner kroner og beløbet dækker over blandt andet målområde, ruten og beredskab og sikkerhed.

I forbindelse med Tour de France har der været en lang række aktiviteter op til den store cykelfest på søndag. Blandt andet 100 dages-programmet, årsmarkering og gul by. Samlet er omkostningen til de aktiviteter og Folkefesten på omkring 2,8 millioner kroner, som også indeholder omkostninger til frivillige og til markedsføring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover bruges der ca. 600.000 kroner til strategisk kommunikation og pressecenter.

Du kan se hele budgettet for de 21 millioner kroner her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...