Tourledelsen vil sende cykelfeltet til Sønderborg tidligere end aftalt

26. juni 2020 Kultur

Planerne om en stor sportssommer i Danmark i 2021 med både Tour de France og fire kampe ved EM i fodbold er løbet ind i nye vanskeligheder. I begyndelsen af maj blev der ellers lavet en aftale, som sikrede, at begge mega-begivenheder kunne afvikles side om side i hovedstaden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men nu ønsker Tour de France-ledelsen at ændre startdatoen på de danske Tour-etaper. Det skyldes, at afslutningen på Tour de France ramler sammen med OL i Tokyo. Derfor ønsker Tour-ledelsen at starte Touren tidligere end planlagt og det kan kollidere med EM-bold.

Når Tour de France-ledelsen gerne vil starte Touren tidligere, så betyder det selvfølgelig, at feltet kommer tidligere end først planlagt til Sønderborg, hvor rigtigt mange af de, der gerne vil opleve Touren i Sønderborg allerede har booket overnatninger og et væld af lokale mennesker har lagt planer for, hvordan alting bliver til en folkefest.

Alle sejl er sat

“Her i Sønderborg er alle sejl sat til en mega event og en folkefest af de allerstørste dimensioner og de er sat på baggrund af den aftale, der allerede er lavet mellem Tour-ledelsen og de danske byer”, siger Stephan Kleinschmidt, som er formand for udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Udvalgsformanden fortæller videre, at der har været et glimrende samarbejde med Tour-ledelsen, som har lyttet til ønsker fra kommunerne.

“Og så går jeg ud fra, at vi også går i dialog med Tour-ledelsen”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk