Trailerkunst på Augustiana

22. juni 2021 Kultur
Pernille Kofoed: 'Vejrsystemer'
Pernille Kofoed: 'Vejrsystemer'

Under Corona-krisen fik billedhugger Lars Waldemar den idé, at invitere kunstnere til at lave kunst i noget så kunstfjernt som trailere og på den måde skabe en række mobile udendørs kunstværker.

”Ideen om at bruge trailere til kunst er en selvironisk kommentar til forestillingen om Sønderjylland som trailerlandet”, siger Lars Waldemar, der selv stammer fra i Nordborg. Landsdelen er tæt besat med trailere, men tyndt besat med kunst. – Traileren har også den fordel, at kunstværkerne kan flyttes rundt og dukke op uventede steder: Brugsen, på stranden, i maskinhuset, hos en landmand, i villakvarteret eller i indkørslen til et privat hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Augustiana Kunstpark o& Kunsthal.

Lars Waldemars idé er nu omsat til projekt ’Trailerpark’, som realiseres i samarbejde med Augustiana Kunstpark & Kunsthal og støttes af Statens Kunstfond. Fra fredag kan de tre første kunsttrailere opleves i parken ved Augustiana.

De tre kunstnere er Karin Lind fra Sydals, Pernille Kofoed og Freja Niemann Lundrup.

Kunstnerne har fået stillet en trailer til rådighed af Sønderborg Trailer Center, som er sponsor på projektet, men har herefter fået frie hænder. Dog er det et krav, at traileren efter den kunstneriske bearbejdning skal kunne køre lovligt og at værket skal kunne holde til at stå ude.

Artiklen fortsætter under annoncen

”For kunstnerne udgør traileren en uhøjtidelig og usædvanlig ramme, og det at trailerens funktionalitet skal bevares, giver et kunstnerisk benspænd”, siger kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen, som har været med til at udvikle projektet.

”Begrænsninger fører som bekendt ofte til innovative løsninger, men, fortsætter hun, det er alligevel overraskende, hvor kreativt, og forskelligt, de tre kunstnere har grebet opgaven an”.

Trailerne står i Augustiana Kunstpark frewm til september og så skal de ud i cirkulation og på skift stilles forskellige steder på Als. Interesserede får mulighed for at søge om at få en trailer ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man selv kanfhente den ved Augustiana, hvor trailerne har base, er det gratis – hvis ikke, koster det et mindre gebyr. Det er et krav, at der skal være offentlig adgang til traileren, mens den er stillet op.

Kunstprojektet ferniseres fredag den 25. juni, hvor alle er velkomne i tidsrummet kl. 16.00 – 18.00:

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Kom til genforeningskaffe ved Dybbøl Mølle

31. juli 2021 Kultur

For at gøre genforeningsjubilæet helt tydeligt for store og små, inviterer Dybbøl Banke på historisk genforeningskaffe. På lige under to timer træder historien tydeligt frem, og Sønderjyllands centrale rolle i dansk og tysk historie bliver levende over en kop kaffe – eller te. ”Hvis vi skal gøre noget nyt, skal det være sjovt og anderledes […]

Læs mere...