Transportministeren: En forbindelse over Kattegat afliver ikke en Als-Fynbro

19. januar 2020 Augustenborg

Regeringen har besluttet at arbejde videre med planerne om en fast forbindelse over Kattegat, men det sender ikke Als-Fynforbindelsen i ‘Glemmebogen’, siger Transportminister Benny Engelbrecht.

“Kattegat- og Als-Fynforbindelsen er ikke hinandens modsætninger. Noget af det vi vil undersøge ved Kattegat er, om man kan genanvende produktionsanlæg i Rødby Havn – fra Femern – til fremstillingen af elementer til Kattegat. Det kan man også forstille sig komme i spil til en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Finansiering af Kattegat vil heller ikke spille ind på en sydlige Lillebæltsforbindelse mellem Als og Fyn, da den skal brugerfinansieres”, siger Benny Engelbrecht til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Under valgkampen var Benny Engelbrecht blandt fortalerne om, at det giver rigtig god mening med en fast forbindelse mellem Als og Fyn, men selvom en ministerpost er magtfuld, så kan Benny Engelbrecht ikke bare sætte tilløbet til brobyggeriet mellem Als og Fyn i gang.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...