Transportministeren tager de første skridt til en broforbindelse mellem Als og Fyn

4. januar 2020 Augustenborg

Trekantsområdet er ved at sande til i trafik og det kan være med til at fremme en bro eller tunnel mellem Als og Fyn.

Transportminister Benny Engelbrecht har på opfordring fra blandt andre Niels Flemming Hansen fra Konservative  og de Radikales Andreas Steenberg bedt om et grundlag til at træffe beslutning om, hvorvidt der skal sættes gang i en forundersøgelse.

“Det er ikke sikkert, at et projekt af det omfang kan nå at blive sat i gang og gøres færdigt på denne side af år 2030, men jeg vil sikre et beslutningsgrundlag for en forundersøgelse”, siger Benny Engelbrecht til Transportmagasinet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den samfundsøkonomiske forrentning ser fornuftig ud. Selv med brugerbetaling lander man på 5,5 procent i intern rente. Det skyldes ikke mindst, at man slipper for en del omvejskørsel over den nuværende Lillebæltsforbindels”e, fortsætter transportministeren.

Videre vil det være en fordel for pendlingen i Region Syddanmark, og den kritiske trængsel på Lillebæltsbroen – motorvejsbroen – udskydes med 10 år, anfører han.

I givet fald er der en politisk betingelse: Et bredt flertal skal stå bag projektet, som skønnes at koste 20 milliarder kroner med motorvej på begge sider.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Kultur, Sønderborg

Jan Hellesøe kommer med ‘Forudsigelser’ på Sønderborg Teater

1. december 2021 Kultur

Hvordan i alverden gjorde han det? Sådan lyder det fra mange, når de har oplevet Jan Hellesøe optræde. Danmarks førende hjerne-manipulator rammer landet med en landsdækkende tourné i efteråret ‘22, hvor han vil fucke med danskernes hjerner med sine uforklarlige manipulationer. Du har sikker set Hellesøe på tv i ‘Fuckr med dn hjerne’ eller ‘Manipulator’, […]

Læs mere...