Tre skriver under på samarbejde i fremtiden

29. marts 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

University College Lilllebælt, University College Syddanmark og Dansk Sygeplejeråds Kreds Syddanmark, fik fredag dag papir på hinanden, da de tre skrev under på en partnerskabsaftale.

Den binder dem sammen i et formelt samarbejde, som blandt andet har til formål at udvikle det samarbejde, de tre parter allerede har.

Aftalen skrives under. Foto: Niels Rosenvold, UC Syd

Aftalen skrives under. Foto: Niels Rosenvold, UC Syd

– Jeg mener, det er vigtigt, at vi som faglig organisation indgår i sådanne partnerskaber. Vi ved rigtig mange ting om uddannelse af sygeplejersker, og i høj grad hvor vi som sygeplejersker ser, der skal arbejdes på at gøre det bedre, siger John Christiansen, formand for Dansk Sygeplejeråds Kreds Syddanmark.

I partnerskabet skal der arbejdes på at skabe både målbare og synlige resultater.

– Når vi arbejder med målbare emner og forholder os til resultaterne, er jeg sikker på, vi får skabt øget kvalitet i både uddannelsen, på forskningsområdet og i den innovative praksisudvikling, siger Erik Knudsen, rektor, UC Lillebælt, i en pressemeddelelse.

På partnerskabets dagsorden står også kvalitetsudvikling af klinisk uddannelse, efter- og videreuddannelse, rekruttering af studerende og dimittendernes vilkår.

– Vi er som uddannelsesinstitutioner naturligvis optaget af, at den gode søgning til sygeplejerskestudiet fortsætter. Det kan partnerskabet bidrage til, ved at vi fx forholder os til overgangen mellem studie- og arbejdsliv. Og ikke mindst tilbyder vores dimittender efter- og videreuddannelse i forhold til, hvad arbejdsmarkedet efterspørger, siger Birthe Friis Mortensen, rektor, UC Syddanmark.

Partnerskabsaftalen løber frem til juli 2017, hvorefter det vurderes, om der skal indgås en ny.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk