Tre store projekter er tættere på at blive virkelighed

19. december 2019 Samfund

Der er gang i hjulene i Sønderborg Kommune. Planarbejdet, som skal bane vejen for at realisere Center for Verdensmål på Kær og Nordals Ferieresort, går således nu i gang. Arbejdet med Midtbyens Naturbørnehus er nogle skridt videre, idet lokalplanen for området ved Møllegade, hvor det skal ligge, nu er godkendt.

Nordals Ferieresort er ét af 10 projekter i Erhvervsstyrelsens forsøgsordning, hvor formålet er at udvikle kyst- og naturturisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet på Nordals omfatter 500 ferieboliger, sommerhuse, et vandland, plads til restauranter og butikker, en promenade og et havbad. Der er basis for 300 nye arbejdspladser, og målet er at tiltrække mindst 200.000 turister om året til Nordals.

Men inden håndværkerne kan sætte spaderne i jorden og murskeen i mørtelbaljen, skal de formelle tilladelser på plads. Den proces går i gang nu og tidsplanen er stram. Nogle af de tilladelser, der blev udstedt i forbindelse med forsøgsordningen, udløber i november 2020.

”Nordals-projektet er faktisk et af de få i Erhvervsministeriets forsøgspulje på 10 projekter, som er i en reel planlægningsfase. Det er også et af Byrådets fyrtårne og dermed en prioriteret indsats fra kommunens side for at styrke turisme, økonomi og beskæftigelse på Nordals. Så vi bliver selvfølgelig klar med plangrundlaget til tiden, også selv om det vil kræve en ekstra indsats”, siger Teknik- og Miljøudvalgets formand, Aase Nyegaard, i en pressemeddelelse.

Løkkegård bliver efter planen omdrejningspunkt for et nyt Center for Verdensmål på Kær Vestermark. Ud over at kommunens naturformidling skal have center her, skal Midtbyens Naturbørnehave også efter planen have en gruppe på Kær hver dag, ligesom andre kan komme på besøg.

”Centret vil styrke vores muligheder for at involvere børn, foreninger og alle andre borgere i den grønne omstilling. Hele området rummer et væld af muligheder – plads til læring, foreningsaktiviteter, naturformidling og partnerskaber. Vi glæder os til at involvere borgerne i processen og til at åbne mere og mere op for, at alle kan få glæde af området”, siger udvalgets næstformand, Stefan Lydal.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk