Tridan i Sønderborg er landets sundeste arbejdsplads

30. maj 2018 Erhverv

Virksomheden Tridan er valgt til Danmarks sundeste arbejdsplads.

Det blev afsløret for ledelse og medarbejdere på virksomheden ved en sammenkomstforleden. For en uges tid siden blev Tridan valgt som den sundeste virksomhed i Region Syddanmark og de gik videre til den landsdækkende konkurrence om Initiativprisen 2018, som de nu har vundet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beslutningen om at blive en sundere arbejdsplads blev taget ved morgensamlingen en fredag i november. Alle oplevede en travl hverdag og de trængte til ekstra energi og mere overskud.

En sundere hverdag på jobbet måtte også gerne føre til, at der blev smidt et par kilo.

Tridan valgte at få hjælp og rådgivning fra “Virksomhed med overskud”, som er Sønderborg Kommunes sundhedstilbud til virksomheder i kommunen.

Der blev strikket et skræddersyet tilbud sammen, som matchede de udfordringer og ønsker, som medarbejderne havde. En medarbejder blev uddannet til sundhedsnøgleperson og fungerer i det daglige som den kollega, der motiverer og sætter gang i sunde tilbud.

Alle medarbejderne fik foretaget et sundhedstjek og så gik Tridan ellers i gang med at købe stepbræt, sjippetov og elastikker og meget mere.

Redskaberne står til fri afbenyttelse – og bliver brugt.

Madpakkerne er også blevet sundere, cyklerne er støvet af, og der er gåture i pauserne.

Som en tillægsgevinst er sammenholdet blevet forbedret.

Fire måneder efter opstart havde de 17 medarbejdere på Tridan i alt tabt 56,5 kilo.

Og nu er Tridan valgt som Danmarks sundeste arbejdsplads.

“At vinde Initiativprisen 2018 er en stor anerkendelse af det, vi har opnået det sidste halve år. Og der er stolthed hele vejen rundt. Vi håber, vi kan inspirere andre arbejdspladser og vise, at selvom man er en lille virksomhed med 15-17 ansatte, så kan man sagtens – når man træffer beslutninger og også rykker på dem. Jeg er stolt af mine kolleger over, at vi har løftet det i flok – vi sad sammen og besluttede, at vi ville være sundere – og så gjorde vi det bare! Det giver energi og arbejdsglæde – det kan vi virkelig mærke”,, siger Tridans direktør Willy Lorenzen.

Formålet med “Virksomhed med overskud” er at informere om, inspirere til, vejlede og igangsætte sundheds- og trivselsfremmende indsatser i samarbejde med private virksomheder i Sønderborg Kommune for derigennem at fremme de ansattes – borgernes – sundhed. Sønderborg Kommune understøtter med “Virksomhed med overskud”, at kommunens virksomheder får mere fokus på sundhed og bliver selvkørende i forhold til at arbejde videre med sundhed og trivsel på arbejdspladserne.

Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget, er stolt over at prisen går til en virksomhed i Sønderborg Kommune.

“Stort tillykke til Tridan med prisen og den fornemme præstation. De er rigtig gode rollemodeller for, hvordan vi får sundhed og trivsel ind på virksomhederne. Jeg ser det også som et stort skulderklap til vores sundhedstilbud “Virksomhed med overskud”. Indtil nu har 135 private virksomheder samarbejdet med os og vi har uddannet 34 sundhedsnøglepersoner på virksomhederne”, siger Helge Larsen i en pressemeddelelse.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk