Trivselsparken virker efter hensigten

12. november 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Gennemsnitlig 95 borgere i alle aldersgrupper bruger dagligt Trivselsparken ved Sundhedscentret. Og parken opfylder mange formål, viser en undersøgelse, som Sønderborg Kommune netop har foretaget. Trivselsparken er et udendørs træningsområde, som kan bruges af alle.

Artiklen fortsætter under annoncen

trivselspark legeplads

Foto: Sønderborg Kommune

Trivselsparken i Sønderborg bliver brugt flittigt til fysisk aktivitet af alle aldersgrupper. Nogle borgere bruger området i forbindelse med en løbetur, mens andre bruger det til genoptræning. Mange borgere bruger parken for at forbedre helbredet, tabe sig, holde sig aktiv eller bare fordi det øger livskvaliteten. Men parken bruges også som en integreret del af den aktive undervisning på de nærliggende skoler og til livsstilsforløb og genoptræning i Sundhedscentrets Forebyggelsesenhed og Træningsenhed. I Sundhedscentret er der fokus på at informere borgerne om mulighederne i træningsområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er især børn og unge fra nærliggende skoler, børnehaver og boligområder, der kommer i parken for at være sammen med andre, lege og træne. Og mange børn tager deres familier med derhen og viser dem, hvad parken kan bruges til.

På Kløver-Skolen bruges træningsområdet både som et fagligt redskab i aktiv dansk, aktiv matematik og idræt, ligesom eleverne også bruger træningsområdet i frikvarteret. Trivselsparken er introduceret til eleverne med fokus på træning, og skolens lærere gør meget ud af, at eleverne lærer at bruge redskaberne korrekt. Og det har en positiv effekt, for det har fået nogle af børnene til at tabe sig og få en bedre kondition.

Artiklen fortsætter under annoncen

En sundhedsprofilundersøgelse fra 2013 viste, at Sønderborg kommune stod over for nogle udfordringer i forbindelse med borgernes sundhed, og at kommunen havde mange fysisk inaktive borgere.

Helge Larsens sundhedstanker bygges ofte på høstede erfaringer.

Helge Larsens sundhedstanker bygger ofte på høstede erfaringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er glad for, at Trivselsparken bliver brugt, siger formanden for sundhedsudvalget Helge Larsen.

 

“Det er jo netop meningen, at parken skal højne sundheden, og jeg synes, det er flot, at den har så mange besøgende og bruges på så mange forskellige måder”, siger Helge Larsen.

Sundhedsudvalgsformanden holder selvfølgelig sig selv i form. Blandt andet ved at trille Als tyndt på racercykel. fitness og lidt svømning.