Trods afgiftsændringer er grænsehandlen uændret

29. januar 2015 Erhverv

Først blev afgiften på sodavand sat op – så blev den helt fjernet sammen med en del af afgiften på øl.

Alligevel er danskernes indkøb af disse og en masse andre varer stort set uændret de senere år.

“Jeg er meget tilfreds med, at grænsehandlen er stabil”, sagde skatteminister Benny Engelbrecht, da skatteministeriets grænsehandelsrapport blev offentliggjort torsdag.

Vi køber ikke flere cigarettercigaretter

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden 2009 er en pakke cigaretter steget med knap 10 kroner. Afgiften fik senest en tand opad i 2012, men det har ikke ført til, at danskerne valfarter til grænsebutikkerne efter tobak.

“Det overrasker os lidt, at der ikke købes flere cigaretter ved grænsen. Det hænger nok sammen med, at der generelt ryges mindre, men det viser måske også, at danskerne ikke nødvendigvis styrter af sted til grænsen, fordi en pakke cigaretter stiger et par kroner herhjemme”, siger skatteminister Benny Engelbrecht til DR Nyheder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...