Trygfonden hjælper Landsforeningen Ligeværd med skole-møder

18. marts 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

En af udfordringerne i inklusionsdebatten har været at holde et bredt og nuanceret spor. De fysisk reagerende børn har fyldt meget, mens de stille børn, og de udfordringer det giver, har fyldt meget lidt. Derfor inviterer Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg til skoledebat i Multihuset ved Dybbøl Skolen onsdag d. 26. marts kl. 19.00 – ca. 22.00.

– De fleste af vores børn trækker ingen overskrifter. De er ikke udadreagerende eller hænger i gardinerne. De

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørn Thrane fra Landsforeningen Ligeværd håber, at man i Sønderborg bliver blandt de bedste til inklusion.

Jørn Thrane fra Landsforeningen Ligeværd håber, at man i Sønderborg bliver blandt de bedste til inklusion.

Artiklen fortsætter under annoncen

har indlæringsvanskeligheder, men er ofte børn med ringe selvtillid og selvværd. Deres mange skuffelser i sociale sammenhænge har gjort, at de er tilbagetrukne og stille. I en folkeskoleklasse vil de næppe blive et problem for de andre børn, men de er i meget stor risiko for at blive marginaliseret og glemt, og dermed komme igennem folkeskolen uden udbytte, siger den genvalgte formand for Landsforeningen Ligeværd, Bent Mikkelsen.

Ligeværd vil være med til at præge inklusionsdebatten for at sikre, at gruppen af børn med særlige behov ikke bliver glemt i den kommende inkluderende folkeskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Ligeværd repræsenterer en gruppe børn, som ikke af sig selv påkalder sig nogen opmærksomhed og derfor let bliver glemt i debatten om inklusion i folkeskolen. Derfor er det vigtig, at vi sætter vores præg på debatten, siger Jørn Thrane fra Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg.

På weekendens temamøde og generalforsamling fik den nye bestyrelse fuld opbakning til at sætte yderligere fokus på diskussionen om, hvordan inklusionen af specialklassebørn i de ordinære folkeskoleklasser skal forløbe, så børn med særlige behov ikke bliver glemt i inklusionsdebatten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette fokus udmønter sig i konkret i fem inklusionskonferencer fordelt over hele landet, som skal sikre en bred debat om, hvad der skal til for at sikre en god og afbalanceret inklusionsproces.

– Trygfonden har støttet os, så vi kan lave disse debatkonferencer i hele landet. Når inklusionstankerne først bliver til virkelighed, er der ingen vej tilbage, ingen mulighed for en ‘ommer’, siger Bent Mikkelsen og tilføjer:

– Vi skylder vores børn at tænke os godt om. Det er jo deres liv og fremtid vi sætter på spil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Har du interesse i at folkeskolerne i Sønderborg bliver blandt de bedste, så kom til debatmødet. Tilmelding kan klares ved at klikke på logoet:

ligeværd

 

,

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...