TrygFonden Kystlivredning: Drop stranden i eftermiddag

28. juli 2018 Samfund

DMI udsendte lørdag formiddag et varsel om ’farligt vejr’ for bl. a. Syd- og Sønderjylland og dermed risiko for, at Sønderborg-området kan blive ramt af skybrud, torden og vindstød på over 15 meter i sekundet og lokalt kan der falde op til 25 mm regn på 30 minutter.

Det har fået TrygFonden Kystlivredning til at råde alle til at undgå stranden lørdag eftermiddag, da det kan være farligt at opholde sig i vandet under åben himmel:

” Man bør ikke bade i tordenvejr. Det er ikke fordi, at der er større risiko for, at lynet slår ned i vand end andre steder. Men hvis det sker, så gør salte og mineraler vandet strømledende. Det betyder, at et kraftigt lyn kan slå en person ihjel, selvom om det slår ned 100 meter væk. Man bør derfor skynde sig op af vandet, også hvis tordenvejret er et stykke væk fra stedet, hvor man bader”, fortæller Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...