Turisme: Nord-Als måske med i forsøgsordning

18. december 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

På det første Byrådsmøde i det nye år, skal politikerne beslutte, om de vil bakke op om en ansøgning fra Sønderborg Kommune, Visionsgruppen Nordals samt Universe, der  satser på at få godkendt Nordals Ferieresort som et af flere kyst- og natur-turisme-projekter, der kommer med i en forsøgsordning.by5

Artiklen fortsætter under annoncen

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har sammen med Erhvervs- og Vækstministeriet samt Miljøministeriet inviteret kommunerne til at deltage i en forsøgsordning for kyst- og naturturisme. Ordningen giver mulighed for at få godkendt opførelsen af faciliteter og anlæg inden for kystnærhedszonen og strandbeskyttelseslinjen.

Nordals er særlig interessant i forbindelse med den udmeldte forsøgsordning for projekter, der kan fremme kyst- og naturturisme. En stor del af arealet til Nordals Ferieresort ligger inden for kystnærhedszonen og strandbeskyttelseslinjen. Hvis projektet bliver godkendt som et forsøgsprojekt under ordningen for kyst- og naturturisme, vil det blive væsentligt nemmere, at bygge de fysiske anlæg i resortet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projekt Nordals Ferieresort omfatter et knap 160 ha stort areal i tilknytning til Universe. Arealet er omfattet af en kommuneplanramme via kommuneplan 2013. Der skal udarbejdes lokalplaner før projektet kan realiseres. En stor del af projektarealet er i privat eje. Der er indgået aftaler med grundejerne om forsøgsprojektet.

Ferieresortet skal indeholde hoteller, ferieboliger, campingpladser, vandoplevelser, marina, restaurantfaciliteter og grønne, rekreative områder. I alt op til 240 hotelværelser og 400 ferieboliger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge tidsplanen skal planlægning og finansieringsgrundlag findes i 2015 – 2018.

Byggeriet af området skal ske i 2018 – 2024.

Klik på billedet og køb en god koncertoplevelse - til speciel julepris.

Klik på billedet og køb en god koncertoplevelse – til speciel julepris.

18. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Med samarbejde og partnerskaber bliver vi 77.000 sønderborgere i 2030

18. juni 2024 Erhverv

Der var fuldt hus i Sergenten, da GOTO Sønderborg mandag holdt en konference om, hvordan Sønderborg Kommune skal nå målet om 77.000 sønderborgere i 2030. Et ambitiøst mål, og derfor fik de deltagende virksomheder, uddannelsessteder og byrådspolitikere en grundig gennemgang af, hvordan befolkningsudviklingen skal vendes i årene frem. At nå 77.000 sønderborgere er ambitiøst, og […]

Læs mere...