Turistaktører og andre mindre virksomheder mister også omsætning

31. marts 2020 COVID-19

Sønderborg er allerede gået glip af mange turister og når vi når frem til påskedagene, så er der heller ikke turister i kommunen – og ingen kan sige, hvornår landet igen åbner, så turismen og alle andre hjul igen kommer i omdrejninger. Der er heller ingen, der ved, om alle de små turistaktører er her, når Corona-krisen klinger af.

“Turist-virksomhederne er private virksomheder og det er meget begrænset, hvad kommunen kan gøre for dem”, siger Niels B Frederiksen, chef for Turisme og Landdistrikter.

Artiklen fortsætter under annoncen

I denne tid er Niels B. Frederiksen i dialog med Destination Sønderjylland og de dialoger skal gerne føre til, at man i hele landet og resten af verden hele tiden er opmærksom på, der er noget, der hedder Sønderborg.

“Lige nu er vi frustrerede og vil gerne vide, hvornår landet åbnes og i hvilket tempo. Når vi ved det, så må vi se på, hviken markedsføring, der vil give mening”, siger Niels B. Frederiksen og tilføjer, at der arbejdes på forskellige scenarier.

Andre bløder også

I Sønderborg er det ikke alene butikkerne og turistaktørerne, der bløder på grund af Corona-krisen. Flere mindre virksomheder rammes hårdt, fordi de lever af at levere komponenter til større virksomheder – og når de store må skrue ned for produktionen, så bliver ordrebøgerne hos de små også tynde.

SønderborgNYT har spurgt erhvervschef Pernille Refshauge, hvad kommunen gør eller agter at gøre for dem.

“Lad os håbe hjulene kommer i gang snart igen, så det private kan give underleverandører opgaver – et privat anliggende”, siger Pernille Refshauge.

Sønderborg Handel har været ude og råbe, at vi skal huske at handle lokalt og mange restauranter har omstillet til take away – og så er der alle de små og mellemstore virksomheder, som ikke råber højt. Mange af dem kan også være i alvorlige problemer – og det kan koste arbejdspladser og dermed skattekroner i kommunekassen.

HUSK – støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk