Turister skal sikre fremtiden for Nordals

2. februar 2015 Erhverv
nordborg

Foto: Visionsgruppen Nordals

Det er ikke just positive nyheder, som i disse år forbindes med den nordlige del af Als.

Affolkning, lange liggetider og udkantsdanmark er nogle af de ord der klæber til Nordborg og omegn. Men det skal et nyt ambitiøst projekt nu lave om på.

En visionsgruppe i Nordborg har planer om et ferieresort med marina, feriehuse, campingpladser, oplevespark og vandland. Planen er, at resortet skal brede sig udover 168 hektarer på den nordøstlige del af Als.

“Vi vil bygge et projekt, der har gang på jord. Et projekt hvor at naturen er inddraget, og hvor vi kan tilbyde turisterne helt unikke oplevelser”, siger Bent Larsen, formand for den visionsgruppe der står bag.

Artiklen fortsætter under annoncen

En del af forslaget vil udnytte, at Folketinget i sommers åbnede for muligheden for dispensation for de love og regler der er om strandbeskyttelse i kystområderne.

På den måde kan ferieresortet, hvis dispensationen altså gives, komme til at ligge langt tættere på vandet, end hvad der tidligere har været muligt.

Der er endnu ikke blevet diskuteret finansiering af projektet, men repræsentanter fra Linak og Danfoss er også en del af visionsgruppen bag forslaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...