Turistsatsningen på Nordals rykker nærmere

21. oktober 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

I den kommende tid inviteres borgere, turisme-aktører, foreninger og erhvervsliv på Nordals til dialog. De får mulighed for at komme med forslag og ideer til fremtidens Nordals.nordborg

Der inviteres til borgermøde den 4.

Artiklen fortsætter under annoncen

december kl. 19 i Nordals Idrætscenter. Visionsgruppen Nordals ser der er et stort vækstpotentiale for turismen på Nordals, som både kan skabe midlertidig og ikke mindst blivende arbejdspladser.

– Nordals har en helt unik natur med skove, strande, bakker, dale, vige og søer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nye ferskvandssøer byder på et fantastisk fugleliv, og der er faciliteter til vandring, cykelture, golf, tennis, svømning, sejlsport og meget mere. Midt i naturen ligger en oplevelsespark, der er helt unik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har alle ingredienserne, men det er nødvendigt med lokal involvering, når vi skal nå målet om en natur- og oplevelsespark på Nordals, siger formanden for Visionsgruppen Nordals Bent Larsen.

Målene er:

– At udvide tilbuddet til de nuværende beboere

– At tiltrække nye beboere

– At forbedre grundlaget for øget turisme

– At skabe forudsætninger for at realisere et ferieresort ved Universe

– At skabe arbejdspladser inden for turisme

– At styrke Sønderborg Kommunes turismestrategi

“Vi arbejder på fuldt tryk på at skabe rammerne for udvikling af turismen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med ansættelsen af en projektleder i Sønderborg Kommune har vi nu fået mulighed for at gå i gang med en hvidbog, som skal beskrive mulighederne og angive løsningsforslag”, fortæller Jan Bossen fra Visionsgruppen.
Jan Bossen og projektleder Tanja Have inviterer i den kommende tid foreninger, erhvervsliv og turisme-aktører til dialog om, hvordan Nordals i fællesskab løftes op i Danmarks bedste turisme-liga.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dialogen er både optakt til borgermødet den 4. december og vigtig i inddragelsen af borgerne, som er de vigtigste ambassadører for visionen:

“Vi skal alle føle ejerskab og stolthed – og vi skal se mulighederne i visionen”.

Analyse præsenteres

“Vi har alt det, der skal til for at skabe en unik natur- og oplevelsespark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bekræfter firmaet Aecom, som har analyseret mulighederne. Vi glæder os til at præsentere analysen på borgermødet og dermed give et indblik i mulighederne, og hvordan vi sammen når i mål. Vi håber på stort fremmøde, god dialog og spørgelyst”, siger Jan Bossen.

“Det er afgørende for realiseringen af visionen, at vi alle tager positivt ejerskab til projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal sammen løfte Nordals til et sted, turister har øverst på ønskesedlen. Med projektet vil vi vise, at vi har så meget at være stolte af og så meget, som kan udvikles til superliga, når vi står sammen om det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Universe udgør allerede en vigtig platform, som vi kan bygge videre på. Med fælles fodslag og hårdt arbejde tror vi på, at vi om nogle år har et ferieresort omkring Universe og en hel række andre bud på nye oplevelser, som turister glæde sig til at komme til og vende tilbage til”, siger Bent Larsen.
Han fortæller, at Sønderborg Kommune simpelthen er det sted i Danmark, der har det største opland inden for en radius på to en halv times kørsel – nemlig seks mio.

Artiklen fortsætter under annoncen

mennesker. Samtidig udbygger Tyskland i disse år motorvejene mod øst, således at det hele tiden bliver lettere for nye turistmarkeder at nå Danmark.
“Det handler om, at vi tror på mulighederne. Men selvfølgelig skal vi også finde investorer til nødvendige tiltag, og nogle af turistaktørerne skal tro på, at investeringer er vejen til endnu flere turister.

Artiklen fortsætter under annoncen

I en god dialog håber vi på, at det lykkes at få alle muligheder og tanker frem i lyset – så vi i fællesskab kan arbejde videre mod målet”, siger Bent Larsen.

FAKTA 2012

En gruppe erhvervsledere etablerer Visionsgruppen Nordals, som ønsker positivt fokus på mulighederne på Nordals.

Artiklen fortsætter under annoncen

2013: Sønderborg Byråd afsætter penge til at støtte op omkring arbejdet – og tankerne centreres omkring udvikling af en natur- og oplevelsespark.

Januar 2014:

Konsulenterne ”AECOM” er færdig med rapport, der angiver status og muligheder.

September 2014:

Tanja Have ansættes som projektleder med henblik på at der udarbejdes en hvidbog, og der holdes dialogmøder med foreningslivet, erhvervsledere og potentielle aktører inden for turisme.

Efterår 2014:

Arbejdet med at udarbejde en hvidbog begynder.

Artiklen fortsætter under annoncen

4. december 2014: Borgermøde i Nordals Idrætscenter. Marts 2014: Hvidbog der beskriver mulighederne og angiver løsningsforslag foreligger.

Visionsgruppen:

Visionsgruppen består af Bent Larsen, Jan Bossen, Keld Kückelhahn, Pia Bech Mathiesen, Erik Witte, Christen Espensen, Gisela Mazghani, Jørgen S.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bundgaard, Bent Jensen og Peter Mads Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Gråsten, Frivillige

KGGOs formand tog glad imod OK-penge i Gråsten

22. april 2021 Gråsten

Torsdag mødte Svend Schütt, som er formand for KGGO op i SuperBrugsen i Gråsten, hvor uddeler Jesper Thomsen stod klar med 2931,25 kroner, der skal sættes ind på KGGOs konto. Pengene kommer fra OK-benzin. “Pengene skal nemlig ikke bruges nu, fordi vi er i gang med at spare op til en bus, så vi kan […]

Læs mere...