Tvingende nødvendighed skabte Svinget Egernsund Vejlaug

22. november 2019 Broager

Torsdag aften så Svinget Egernsund Vejlaug dagens lys på en stiftende generalforsamling i brandstationen i Egernsund – og det er et laug, der er lavet meget mere af nødvendighed end af lyst.

“Vi hørte for fire år siden, at vores vej, Svinget, er en privat vej og vi havde en snak med kommunen om det. Vi blev så lovet, at kommunen ville vedligeholde den i fire år, altså indtil fjernvarmerørene var lagt i jorden”, sagde Jesper Krogh Petersen, som er nyvalgt bestyrelsesmedlem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige for tiden er arbejdet med at lægge fjernvarmerør i gang og beboerne havde en forventning om, at kommunen så ville runde af med med at asfaltere den hullede vej, så husstandene ikke fik en virkelig stor regning på asfalt fra start af.

“Men det gør kommunen ikke. Den rende, der graves til fjernvarmerørene bliver lappet, så vi har ikke noget skønt indtryk af kommunen”, sagde det nyvalgte bestyrelsesmedlem til SønderborgNYT.

“Vi har for nylig haft et møde med Teknik- og Miljøudvalgsformand Aase Nyegaard og på det møde kunne alt lade sig gøre. Men derfra løb kommunen fra alle aftaler og vi havde dem jo ikke på skrift”, sagde han.

Dyrt vejlaug for Svingets borgere

På den stiftende generalforsamling gik mødeleder Poul Asmussen vedtægterne igennem og en vigtigt del af dem er, at hver husstand i mindst to år skal betale 575 kroner om måneden til vejlauget. Pengene skal bruges for at lægge ny asfalt i Svinget om to år.

“Hvad vil I gøre med os, der ikke kan finde 575 kroner om måneden?, spurgte en mødedeltager.

Svaret var egentlig ret enkelt:

“Der er 25 husstande på Svinget og de, der ikke er med i vejlauget, kommer også til at betale. Sådan er loven”, sagde mødeleder Poul Asmussen.

Formålet med Svinget Egernsund Vejlaug er at vedligeholde vejen, sikre rydning af sne med mere og få gadelys op i hele Svinget. Den høje pris på 575 kroner om måneden, skal sættes ned, når der ligger ny asfalt på Svinget, som ikke har været vedligeholdt i årevis.

Vedtægterne blev stemt igennem med 24 stemmer for og en enkelt husstand undlod at stemme.

Det nystiftede vejlaugs bestyrelse er: Kaj Christensen, Poul Asmussen, Thomas Lauge Hansen, Andreas Aupke og Jesper Krogh Petersen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk