Tyskland indfører vejskat fra 2019

1. april 2017 Erhverv

Efter flere års forhandlinger er det i dag blevet endeligt besluttet, at det fremover skal koste penge at køre på de tyske motorveje.

Det blev en realitet, da det tyske Forbundsråd godkendte et lovforslag fra Forbundsdagen. Det skriver det tyske medie Der Spiegel.

Opkrævningerne starter i 2019, og reglerne kommer til at gælde personbiler, lastbiler og autocampere, mens elbiler, motorcykler, handicapkøretøjer og ambulancer er fritaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så meget koster det

Vejskatten gælder både tyske og udenlandske bilister. Tyskerne bliver kompenseret for deres udgifter via en billigere bilbeskatning, mens udenlandske bilister kan vælge imellem flere forskellige betalingsløsninger.

Det tyske medie Der Spiegel løftede allerede i sidste uge sløret for priserne, der afhænger af, hvor meget ens køretøj forurener.

For udenlandske bilister vil et ti-dages kort koste mellem 2,5 og 25 euro – altså cirka mellem 19 og 186 kroner. Prisen for et to-måneders kort bliver mellem 7 og 50 euro – cirka 52 til 372 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kontrol og betaling af vejskatten sker via en såkaldt ”e-vignette”. Myndighederne kan altså tjekke, om folk har betalt ved at scanne deres nummerplader.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Erhverv, Sønderborg

Kommunen rokerer i ledelsen

30. maj 2023 Erhverv

Carina Scheelke stopper den 10. juni som HR-chef i Sønderborg Kommune. Det er et ønske om at flytte tættere på børn og børnebørn, der gør, at Carina Scheelke rykker til Silkeborgområdet, hvor hun har fået job som afdelingsleder i Silkeborg Ungdomsskole. Derfor konstitueres Leder af Sundhedscenteret Christina Bakke som ny chef for HR i de […]

Læs mere...